Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα “μηλόπιτας”

1 0
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα “μηλόπιτας”

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για τo σιρόπι μήλου
1.200 γρ. χυμό κόκκινων μήλων περίπου 12 μήλα μεγάλα
250 γρ. Ζάχαρη λευκή
Για τον χαλβά
500 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
60 γρ. Σταφίδα μαύρη
60 γρ. Αμύγδαλο φυλέ
60 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτ. γλυκού Κανέλα σκόνη
130 γρ. Ελαιόλαδο
  • 15 λεπτά
  • Για 10 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για τo σιρόπι μήλου

  • Για τον χαλβά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα μήλου. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και θα δείτε πώς μια μικρή προσθήκη από χυμό μήλου θα αλλάξει τελείως την γεύση που ξέρατε για τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με τέλειο αποτέλεσμα.

Βήματα

1
OK

Για το σιρόπι μήλου

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα μήλα. Τα βάζουμε στον αποχυμωτή και παίρνουμε το χυμό τους, βάζουμε τον χυμό σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη και σε μέτρια θερμοκρασία στο μάτι περιμένουμε να κοχλάσει. Αφού κοχλάσει βράζουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει η στιγμή να το ρίξουμε στο σιμιγδάλι.

2
OK

Για τον χαλβά

Βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις ρίξουμε όλο το σιμιγδάλι προσθέτουμε τα καρύδια και το αμύγδαλο, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύουμε, Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι μήλου με προσοχή να μην καούμε. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πιει όλο το σιρόπι. Βάζουμε τον χαλβά σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλη φόρμα. Προαιρετικά βάζουμε από πάνω σταφίδες, αμύγδαλο και άχνη ζάχαρη.

Σαλάτα με σάλτσα χαρουπόμελου.
προηγούμενη
Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα
επόμενη
Ταλιατέλες με παλαμίδα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη και δυόσμο
Σαλάτα με σάλτσα χαρουπόμελου.
προηγούμενη
Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα
επόμενη
Ταλιατέλες με παλαμίδα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη και δυόσμο

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here