Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι

0 0
Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για την ταραμοσαλάτα με παντζάρι
2 Παντζάρια βρασμένα (περίπου 130 γρ.)
50 γρ. Ταραμά λευκό ή κόκκινο
35 γρ. Χυμό λεμονιού
100 γρ. Μουλιασμένο ψωμί περίπου 3 φέτες
40 γρ. Ελαιόλαδο
Για το μυρωδάτο κουρκούτι
250 γρ. Μύδια καθαρισμένα (ψίχα)
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Μπύρα κουτάκι μικρή (330ml)
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
10 γρ. Άνηθο
5 γρ. Μαϊντανό
5 φύλλα Δυόσμου
0.5 Σκελίδα σκόρδο
50 γρ. Ελαιόλαδο
40 γρ. Νερό
Αλάτι
  • 25 λεπτά
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την ταραμοσαλάτα με παντζάρι

  • Για το μυρωδάτο κουρκούτι

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Ταραμάς με παντζάρι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός με απίστευτη γλυκιά γεύση, μία διαφορετική ταραμοσαλάτα χωρίς κρεμμύδι που θα σας καταπλήξει. Ταιριάζει απόλυτα με τα μυρωδάτα μύδια που είναι μέσα σε αρωματικό κουρκούτι με μυρωδικά και σκόρδο. Απλά τέλειο!!!

Βήματα

1
OK

Για την ταραμοσαλάτα με παντζάρι

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μπορεί να μπαίνει με ευκολία το μαχαίρι. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολάκι (περίπου 3 φέτες) να μουλιάσει, μόλις μουλιάσει στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά και το λεμόνι και το χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά, συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μούλτι και προσθέτουμε τα παντζάρια κομμένα στην μέση, χτυπάμε μέχρι να πάρει ωραία κρεμώδη υφή. Διατηρούμε στο ψυγείο.

2
OK

Για το μυρωδάτο κουρκούτι

Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι, χτυπάμε καλά τόσο ώστε να μην έχουμε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μείγμα με τα μυρωδικά που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να γίνει ένα το μείγμα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι μέχρι την μέση, μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, βουτάμε τα μύδια στο κουρκούτι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε με την ταραμοσαλάτα.

Ζωμός λαχανικών
προηγούμενη
Ζωμός λαχανικών
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
επόμενη
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
Ζωμός λαχανικών
προηγούμενη
Ζωμός λαχανικών
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
επόμενη
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here