Συστατικά
-
Για το αρνίσιο κότσι
-
4 Αρνίσια κότσια
-
4 Σκελίδες σκόρδο
-
λίγο Δεντρολίβανο φρέσκο
-
Ελαιόλαδο
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
-
4 φύλλα Λαδόκολλα 35 x 35 περίπου
-
4 φύλλα Αλουμινόχαρτο 35 x 35 περίπου
-
Για τον πουρέ πατάτας
-
8 Πατάτες μέτριες
-
80 γρ. Βούτυρο
-
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
60 γρ. Γάλα φρέσκο
-
70 γρ. Μυζήθρα ξηρή τριμμένη
-
12 τεμ. Ντοματίνια κομμένα στην μέση
-
Ελαιόλαδο
-
1 κουτ. σούπας Ζάχαρη μαύρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Το πιο νόστιμο, τρυφερό και εύκολο κότσι που θα έχετε φτιάξει ποτέ! Με έναν πεντανόστιμο πουρέ πατάτας που απογειώνεται όταν προσθέσουμε την μυζήθρα και τα ψητά ντοματίνια !
Βήματα
1
OK
|
Για το αρνίσιο κότσιΒάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κότσια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να πάνε παντού τα υλικά μας. Στρώνουμε πρώτα τα φύλλα του αλουμινόχαρτου και από πάνω βάζουμε τις λαδόκολλες, στο κέντρο τους τοποθετούμε τα κότσια και βάζουμε στο καθένα από 1 σκελίδα σκόρδο και κλείνουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και το γεμίζουμε πάνω από την μέση με νερό, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες. Ελέγχουμε να μην στεγνώσει το ταψί από το νερό και όποτε χρειαστεί συμπληρώνουμε. Μόλις περάσουν 3 ώρες βγάζουμε με προσοχή τα κότσια και σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ζωμό που έχουν βγάλει. Bράζουμε μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα. Αν θέλουμε για περισσότερο χρώμα βάζουμε τα κότσια στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά ακόμα. Για το στήσιμο βάζουμε τον πουρέ, μετά δίπλα ή πάνω το κότσι και περιχύνουμε με την σάλτσα. |
2
OK
|
Για τον πουρέ πατάτας με μυζήθρα και ντοματίνια φούρνουΠλένουμε τα ντοματίνια μας, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι, μαύρη ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν περίπου για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα ρίξουμε στον πουρέ. |
3
OK
|
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και έπειτα τα ψητά ντοματίνια. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε. |