• Αρχική
  • του Σεφ
  • Αρνίσιο κότσι με δεντρολίβανο και σάλτσα από το ζωμό του

Αρνίσιο κότσι με δεντρολίβανο και σάλτσα από το ζωμό του
με πουρέ πατάτας, μυζήθρα και ντοματίνια φούρνου

0 0
Αρνίσιο κότσι με δεντρολίβανο και σάλτσα από το ζωμό του

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 3 ώρες
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για το αρνίσιο κότσι

  • Για τον πουρέ πατάτας

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Το πιο νόστιμο, τρυφερό και εύκολο κότσι που θα έχετε φτιάξει ποτέ! Με έναν πεντανόστιμο πουρέ πατάτας που απογειώνεται όταν προσθέσουμε την μυζήθρα και τα ψητά ντοματίνια !

Βήματα

1
OK

Για το αρνίσιο κότσι

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κότσια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να πάνε παντού τα υλικά μας. Στρώνουμε πρώτα τα φύλλα του αλουμινόχαρτου και από πάνω βάζουμε τις λαδόκολλες, στο κέντρο τους τοποθετούμε τα κότσια και βάζουμε στο καθένα από 1 σκελίδα σκόρδο και κλείνουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και το γεμίζουμε πάνω από την μέση με νερό, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες. Ελέγχουμε να μην στεγνώσει το ταψί από το νερό και όποτε χρειαστεί συμπληρώνουμε. Μόλις περάσουν 3 ώρες βγάζουμε με προσοχή τα κότσια και σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ζωμό που έχουν βγάλει. Bράζουμε μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα. Αν θέλουμε για περισσότερο χρώμα βάζουμε τα κότσια στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά ακόμα. Για το στήσιμο βάζουμε τον πουρέ, μετά δίπλα ή πάνω το κότσι και περιχύνουμε με την σάλτσα.

2
OK

Για τον πουρέ πατάτας με μυζήθρα και ντοματίνια φούρνου

Πλένουμε τα ντοματίνια μας, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι, μαύρη ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν περίπου για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα ρίξουμε στον πουρέ.

3
OK

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και έπειτα τα ψητά ντοματίνια. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πανακότα 'Μπανόφι'
προηγούμενη
Πανακότα ‘Μπανόφι’
Καρυδόπιτα με σταγόνες σοκολάτας καραμέλα
επόμενη
Καρυδόπιτα με σταγόνες σοκολάτας καραμέλα
Πανακότα 'Μπανόφι'
προηγούμενη
Πανακότα ‘Μπανόφι’
Καρυδόπιτα με σταγόνες σοκολάτας καραμέλα
επόμενη
Καρυδόπιτα με σταγόνες σοκολάτας καραμέλα

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here