• Αρχική
  • του Σεφ
  • Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε μαρινάδα από πετιμέζι, μπαχαρικά

Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε μαρινάδα από πετιμέζι, μπαχαρικά
και αρωματικά βότανα

0 0
Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε μαρινάδα από πετιμέζι, μπαχαρικά

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
2 κιλά Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές
3 κουτ. της σούπας Καστανή ζάχαρη
2 φύλλα Μεγάλα λαδόκολλα
2 φύλλα Μεγάλα αλουμινόχαρτο
Για την μαρινάδα
150 γρ. Πετιμέζι
1/2 κουτ. του γλυκου Κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτ. του γλυκού Πάπρικα καπνιστή
1/2 κουτ. του γλυκού Κύμινο
1/2 κουτ. του γλυκού Κουρκουμά
1/2 κουτ. του γλυκού Τσίλι ξερό τριμμένο
1/2 κουτ. του γλυκού Μάραθο ξερό τριμμένο
2 κλωνάρια Δεντρολίβανο φρέσκο
2 κουτ. του γλυκού Αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού Πιπέρι κόκκινο τριμμένο
80 γρ. Ελαιόλαδο
Χαρακτηριστικά:
  • Spicy
  • 4 ώρες
  • Για 5 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την μαρινάδα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Πεντανόστιμες, μαλακές, και γευστικότατες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (σιδηρόδρομος), για τις γιορτινές μέρες. Μια γλυκιά και πικάντικη συνταγή, αν κάποια από τα μπαχαρικά δεν σας αρέσουν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αυτά της αρεσκείας σας. Μπορείτε αν θέλετε να τις μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα απλά θα είναι πιο βαρύ το φαγητό.

Βήματα

1
OK

Βάζουμε όλα τα υλικά τις μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα σκεύος βάζουμε το κρέας και το περιχύνουμε με την μισή ποσότητα από την μαρινάδα μας, αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να απλωθεί παντού στο κρέας η μαρινάδα.

2
OK

Στρώνουμε τα φύλλα του αλουμινόχαρτου και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λαδόκολλας. Βάζουμε στην μέση το κρέας και το τυλίγουμε καλά. Τυλίγουμε γύρω απο αυτό άλλη μια στρώση αλουμινόχαρτο και το πιέζουμε να κλείσει καλά, προσέχουμε να είναι πολύ καλά κλειστό για να μην μας φύγουν οι χυμοί και η σάλτσα που θα δημιουργηθούν από το κρέας και τα μπαχαρικά.

3
OK

Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση του ταψιού. Προσέχουμε να συμπληρώνουμε νερό στο ταψί για όσο ψήνουμε το κρέας. Ψήνουμε για 3 ώρες και 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Μόλις περάσει η ώρα του ψησίματος βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το ξεσκεπάζουμε προσεχτικά για να μην μας χυθεί η σάλτσα μέσα από το κρέας. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Περιχύνουμε πάνω από το κρέας μας την υπόλοιπη μαρινάδα και ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι κρέας λίγο καστανή ζάχαρη. Βάζουμε το κρέας ξεσκέπαστο πίσω στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει και να ροδοκοκκινίσει (περίπου 8 με 10 λεπτά) ανάλογα τον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε και σερβίρουμε παίρνοντας μέσα από την λαδόκολλα την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
προηγούμενη
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα
επόμενη
Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, λουκάνικα αγριογούρουνου, πράσο και φέτα
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
προηγούμενη
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα
επόμενη
Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, λουκάνικα αγριογούρουνου, πράσο και φέτα

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here