Δακτυλίδια κρεμμυδιού σε κουρκούτι
γεμιστά με λαχανικά και γαρίδες

0 0

Πεντανόστιμος και χορταστικός μεζές που είναι επίσης και νηστίσιμος. Απαραίτητος συνδυασμός η μπύρα ή το κρασί.

  • 1 και 40 λεπτά
  • Για 8 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

  • Για το κουρκούτι

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Πεντανόστιμος μεζές και πολύ χορταστικός κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε και με διαφορετικά υλικά της αρεσκείας σας.

Βήματα

1
OK

Για την γέμιση και τα δαχτυλίδια από το κρεμμύδι

Καθαρίζουμε ,πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Καθαρίζουμε με προσοχή το κρεμμύδι για να μην τραυματίσουμε. Κόβουμε στα έξι το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα ανοίγουμε με προσοχή για να μην μας σπάσουν τα δαχτυλίδια. Τα απλώνουμε σε πιατάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2
OK

Έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα δίπλα στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το καρότο και την κόκκινη πιπεριά, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε το κολοκύθι. Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε τις γαρίδες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από το μάτι και τα ρίχνουμε στις πατάτες που έχουμε βράσει, προσθέτουμε και τα φρέσκα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας. Γεμίζουμε τα δαχτυλίδια από το κρεμμύδι και τα βάζουμε κατάψυξη για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία , μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι βάζουμε τα γεμιστά δαχτυλίδια μέσα στο κουρκούτι και με την βοήθεια ενός κουταλιού τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι, μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύό πλευρές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε με ντομάτα, ελαιόλαδο και βασιλικό ή αν δεν νηστεύετε μπορείτε να το συνδυάσετε με γιαούρτι ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε.

3
OK

Γεμίζουμε τα δαχτυλίδια από τα κρεμμύδια με προσοχή, αφού τα γεμίσουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε προσέχοντας όταν τα βουτάμε στο κουρκούτι να μην μένουν κενά.

4
OK

Για το κουρκούτι

Βάζουμε σε ένα μπολ την μπύρα, το νερό και το αλάτι, προσθέτουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα το κουρκούτι μας. Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε καλά, το κουρκούτι μας είναι έτοιμο για να βουτήξουμε τα δαχτυλίδια που έχουμε γεμίσει.

εύκολη ζύμη για πιτάκια
προηγούμενη
Εύκολη ζύμη για πιτάκια
Τσουρέκι αφράτο
επόμενη
Τσουρέκι αφράτο
εύκολη ζύμη για πιτάκια
προηγούμενη
Εύκολη ζύμη για πιτάκια
Τσουρέκι αφράτο
επόμενη
Τσουρέκι αφράτο

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here