Συστατικά
-
Για το σιρόπι με Baileys
-
250 γρ. Ζάχαρη
-
300 γρ. Νερό
-
60 γρ. Baileys irish cream
-
Για την αμυγδαλοπιτα
-
350 γρ. Αμύγδαλα σε σκόνη
-
250 γρ. Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
-
6 Αυγά
-
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
-
100 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
2 Βανίλιες άρωμα
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τραγανή, αρωματισμένη και τέλεια σιροπιασμένη μιλάμε για μία απίστευτη αμυγδαλόπιτα!!! Μπορείτε να την αρωματίσετε αν δεν έχετε Baileys με κάποια άλλη γεύση από λικέρ βάζοντας τα ίδια γραμμάρια, ιδανικότερο θα ήταν αν δεν έχετε baileys να βάλετε λικέρ σοκολάτας.
Βήματα
1
OK
|
Για το σιρόπι με BaileysΒάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία αφήνουμε να πάρει βράση, μόλις βράσει αφήνουμε για 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στην αμυγδαλόπιτα μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο. Αν δεν έχετε Baileys μπορείτε να αρωματίσετε το σιρόπι με ένα λικέρ της αρεσκείας σας, ιδανικά θα ταίριαζε λικέρ σοκολάτας. |
2
OK
|
Για την αμυγδαλόπιταΣε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι μεγέθους 30 x 30 περίπου, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα την ζύμη της αμυγδαλόπιτας. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο της πίτας, αν βγει η επιφάνεια του μαχαιριού καθαρή έχει ψηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι καυτή η αμυγδαλόπιτα μας ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. |