Συστατικά
-
250 γρ. Απάκι Κρήτης κομμένο σε μικρούς κύβους
-
200 γρ. Τσαλαφούτι
-
360 γρ. Κριθαράκι μέτριο
-
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
-
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
-
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
-
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε χοντρούς κύβους
-
50 γρ. Βούτυρο
-
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1.200 γρ. νερό περίπου
Εκτέλεση
Ένας ωραίος συνδυασμός αλλά και συγχρόνως διαφορετικός. Δοκιμάστε τον συνδυασμό γεύσεων και θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το απάκι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα νερού και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι. Μόλις πιει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κ συνεχίσουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κριθαράκι και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας ελάχιστα υγρά μέσα. Προσθέτουμε το βούτυρο ,το μισό τσαλαφούτι και το ψημένο απάκι που είχαμε στην άκρη ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω μια κουταλιά τσαλαφούτι από την ποσότητα που έχει περισσέψει. |