• Αρχική
  • του Σεφ
  • Κριθαρότο με απάκι Κρήτης, πιπεριά Φλωρίνης και τσαλαφούτι

Κριθαρότο με απάκι Κρήτης, πιπεριά Φλωρίνης και τσαλαφούτι

0 0
  • 30
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Ένας ωραίος συνδυασμός αλλά και συγχρόνως διαφορετικός. Δοκιμάστε τον συνδυασμό γεύσεων και θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Βήματα

1
OK

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το απάκι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα νερού και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι. Μόλις πιει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κ συνεχίσουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κριθαράκι και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας ελάχιστα υγρά μέσα. Προσθέτουμε το βούτυρο ,το μισό τσαλαφούτι και το ψημένο απάκι που είχαμε στην άκρη ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω μια κουταλιά τσαλαφούτι από την ποσότητα που έχει περισσέψει.

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μελομακάρονου με λευκή σοκολάτα
προηγούμενη
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μελομακάρονου με λευκή σοκολάτα
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μελομακάρονου με λευκή σοκολάτα
προηγούμενη
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μελομακάρονου με λευκή σοκολάτα