Συστατικά
-
Για τους λουκουμάδες
-
400 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
8 γρ. Μαγιά ξερή
-
40 γρ. Λικέρ μαστίχας
-
20 γρ. Μέλι
-
350 γρ. περίπου Νερό
-
0.5 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
-
Λάδι για το τηγάνι
-
Για τον χαλβά (σε μπαλίτσες)
-
300 γρ. Χαλβάς σοκολάτας
-
30 γρ. Μέλι
Εκτέλεση
Γεμιστοί ή όχι είναι μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι, αν θέλετε αντί για λικέρ μαστίχας μπορείτε να βάλετε ούζο ή τσίπουρο. Στην γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι γεύση χαλβά θέλετε κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Βήματα
1
OK
|
Για τον χαλβά |
2
OK
|
Για την ζύμη των λουκουμάδωνΒάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το μέλι, το λικέρ και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε τέλος το αλάτι, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Βγάζουμε από την κατάψυξη τις μπαλίτσες του χαλβά και ρίχνουμε λίγες λίγες μες το μείγμα των λουκουμάδων και κόβουμε τους λουκουμάδες έχοντας μέσα του μία μπαλίτσα από χαλβά. Βρέχουμε πάντα το κουταλάκι για να μην κολλάει πάνω το μείγμα. Ελέγχουμε να μην φαίνεται η μπαλίτσα του χαλβά μέσα από τον χυλό γιατί θα μας ανοίξει στο τηγάνισμα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, Τα βάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε μέλι και κανέλα. |