Μους μερέντας με “κέικ” μανταρίνι

0 0
Μους μερέντας με “κέικ” μανταρίνι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 4 ώρες
  • Για 10 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για το κέικ μανταρίνι

  • Για την μούς μερέντας

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Εύκολο και διαφορετικό γλυκό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε εσάς και τους καλεσμένους σας. Ένα “κέικ” χωρίς αυγά και βούτυρο  με μία απίστευτη υφή και γεύση που συνοδεύεται από μία πανεύκολη μούς φτιαγμένη με την αγαπημένη μας μερέντα. Μπορείτε να κάνετε και το δικό σας ντεκόρ από πάνω φτιάχνοντας έτσι μια πεντανόστιμη τούρτα.

Βήματα

1
OK

Για το κέικ μανταρίνι

Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 26 x 6.5. Τοποθετούμε στο πάτο της φόρμας λαδόκολλα και βουτυρώνουμε στην συνέχεια τα πλαϊνά της φόρμας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα υλικά μας. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το χυμό μανταρίνι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα από τα μανταρίνια, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας. Το ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, μόλις κρυώσει με την βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε ανάποδα το κέικ και βγάζουμε την λαδόκολλα. Το ξαναβάζουμε πίσω και ξανακλείνουμε το τσέρκι για να ρίξουμε την μους από επάνω.

2
OK

Για την μους μερεντας

Βάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά (βγάζουμε πριν αρχίσει να κοχλάζει). Ρίχνουμε (αφού στύψουμε καλά την ζελατίνα)στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά και να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε την μερέντα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα τα υλικά μας. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας και ρίχνουμε την σαντιγί. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα απαλά και μόλις γίνει ένα το μείγμα μας το ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο ρίχνουμε από πάνω το κακάο σκόνη, κόβουμε και σερβίρουμε.

Παπαρδέλες με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τσαλαφούτι
προηγούμενη
Παπαρδέλες με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τσαλαφούτι
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
επόμενη
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
Παπαρδέλες με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τσαλαφούτι
προηγούμενη
Παπαρδέλες με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τσαλαφούτι
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)
επόμενη
Μελομακάρονα ( αγαπημένη συνταγή της Γιαγιάς)

Αφήστε το σχόλιό σας