Χοιρινό κοντοσούβλι της Κυρά-Δέσποινας

0 0
Χοιρινό κοντοσούβλι της Κυρά-Δέσποινας

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
5 kg. Κρέας χοιρινό σπάλα
2 Πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 Πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
3 Ντομάτες κομμένες στα 6
2 Κρεμμύδια κομμένες σε χοντρά κομμάτια
7 σκελίδες Σκόρδο
2 κουτ. γλυκού Πάπρικα καυτερή
2 κουτ. σούπας Ρίγανη
7 κουτ. σούπας Μουστάρδα
2 κουτ. σούπας Ξύδι λευκό
100 gr. Ελαιόλαδο
Αλάτι
  • Για 12 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Τα τελευταία 18 χρόνια, σχεδόν κάθε Πάσχα και σε κάποιες γιορτές τρώω αυτό το κοντοσούβλι από την μητέρα του καλύτερου μου φίλου. Είναι απλά απίστευτο! Της ζήτησα την συνταγή και μου την έδωσε για εσάς, είναι μία από τις πιο ωραίες μαρινάδες για χοιρινό που έχω δοκιμάσει. Το ψήσιμο είναι πάρα πολύ σημαντικό, προσέχουμε να μην μας στεγνώσει. Κόβουμε λίγο με το μαχαίρι αν δεν είμαστε σίγουροι και βλέπουμε το χρώμα στο βαθύτερο σημείο του κρέατος.

Βήματα

1
OK

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, κόβουμε το κρέας μας σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά για να πάει παντού η μαρινάδα μας. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το λιγότερο για 8 ώρες.

2
OK

Περνάμε στην σούβλα μας ανά δύο κομμάτια το κρέας και ένα κομμάτι από τα λαχανικά μέχρι να βάλουμε όλα τα υλικά μας πάνω στην σούβλα. Ψήνουμε σε μέτρια θράκα και σε μέτριο ύψος για 2 μίση με 3 ώρες. Προσέχουμε να μην στεγνώσουμε το κρέας, κόβοντας 1 με 2 κομμάτια προς το τέλος του ψησίματος. Ανάλογα με το πόσο χοντρό ή λεπτό κόψουμε το κρέας μας τόσο αργά ή γρήγορα θα ψηθεί. Αν θέλουμε το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

προηγούμενη
Ζύμη για χυλοπίτες ή ταλιατέλες
μοσχαράκι με πιπεριές
επόμενη
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές
προηγούμενη
Ζύμη για χυλοπίτες ή ταλιατέλες
μοσχαράκι με πιπεριές
επόμενη
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

Αφήστε το σχόλιό σας