Συστατικά
-
300 γρ. Σοκοφρέτα κρέμα κακάο
-
200 γρ. Βούτυρο
-
3 Αυγά μεγάλα
-
150 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
20 γρ. Κακάο σκόνη
-
75 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
1 πρέζα Αλάτι
-
2 Βανίλιες άρωμα
Εκτέλεση
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την πραλίνα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί, μόλις λιώσουν ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε προσθέτοντας την ζάχαρη σιγά σιγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να γίνουν ένα, προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες, το κακάο και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν ένα τα υλικά μας. |
2
OK
|
Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 30cm x 20cm βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του brownies, βοηθάμε αν χρειαστεί με ένα κουτάλι να στρωθεί ομοιόμορφα μέσα στο ταψί έτσι ώστε να ψηθεί και να φουσκώσει παντού το ίδιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε για 5 λεπτά και μετά κόβουμε. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω κρέμα σοκοφρέτα και παγωτό αν θέλουμε. |