Συστατικά
-
16 Γαρίδες no1
-
2 Κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
-
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 Ντομάτες ώριμες τριμμένες
-
50 γρ. Ούζο
-
10 γρ. Ζάχαρη
-
Νερό ζεστό
-
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη ξερή
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
500 γρ. Μακαρόνια no10
Εκτέλεση
Αν βράσετε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα το αποτέλεσμα θα είναι 100 τοις εκατό διαφορετικό. Αυτή είναι και η μόνη δυσκολία της συνταγής. Στην αρχή θέλει καλό και συνεχόμενο ανακάτεμα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, μόλις μαλακώσουν λίγο όλα θα είναι πιο εύκολα. Στην συνταγή αυτή μην βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα μακαρονιών από αυτήν που σας γράφω γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κολλήσουν. Αν πάλι σας δυσκολεύει αυτός ο τρόπος, στο βήμα 4 της διαδικασίας σας εξηγώ πως να τα φτιάξετε με τον απλό τρόπο, με τα μακαρόνια να είναι βρασμένα από πριν. Γράφω στην συνταγή γαρίδες no1 αλλά μπορείτε να βάλετε ότι μέγεθος θέλετε, επίσης και στα μακαρόνια μπορείτε να βάλετε όποιο είδος και νούμερο θέλετε απλά να προσέχετε το χρόνο βρασίματος που θέλει το καθένα.
Βήματα
1
OK
|
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στο σώμα, όλη η γεύση τις γαριδομακαρονάδας βρίσκετε εκεί. Ανοίγουμε τις γαρίδες στην ράχη και βγάζουμε με ένα μαχαιράκι το εντεράκι, στην συνέχεια κόβουμε και τα μουστάκια απο το κεφάλι. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν από τα πολλά νερά. |
2
OK
|
Παίρνουμε την πιο φαρδιά κατσαρόλα πού έχουμε, την βάζουμε στο μάτι σε δυνατή θερμοκρασία και ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, στην συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά. Ρίχνουμε το ούζο και μισό ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά. Μετά τα 4 λεπτά πατάμε ελαφρώς τα κεφάλια απο τις γαρίδες να σπάσουν και όχι να διαλυθούν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά και μετά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μία πιατέλα, θα ξαναμπούν στο φαγητό μας προς το τέλος του μαγειρέματος. |
3
OK
|
Ρίχνουμε 400 γρ, ζεστό νερό στην κατσαρόλα, την ντομάτα και την ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε ωμά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνέχεια με την βοήθεια μίας τσιμπίδας για να μην μας κολλήσουν. Όταν δείτε να πίνουν το νερό τα μακαρόνια συμπληρώνουμε λίγο. Δεν βάζουμε πολύ νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει λίγη σάλτσα χωρίς να έχουμε παραβράσει τα μακαρόνια. 3 λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια βάζουμε μέσα τις γαρίδες, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζετε να σιγοβράζεται μέχρι να μείνει η ποσότητα τις σάλτσας που θέλετε. Αφήστε λίγο σάλτσα παραπάνω από αυτή που νομίζετε γιατί μέχρι να τα σερβίρετε τα μακαρόνια ρουφάνε την σάλτσα. |
4
OK
|
Αν νομίζετε ότι θα σας δυσκολέψει η συνταγή λόγω των ωμών μακαρονιών, κάντε την διαδικασία μέχρι το βήμα 2 και μετά βάλτε 300 γρ. ζεστό νερό, την ντομάτα και την ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει. Μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα βάλτε τις γαρίδες και την ρίγανη, και μετά τα μακαρόνια που θα έχετε βράσει απο πριν. Τα μακαρόνια βράστε τα 2 λεπτά λιγότερο απο αυτό που λέει η συσκευασία για να μην σας λασπώσουν όταν θα τα βάλετε να ξαναβράσουν για λίγο με την σάλτσα. |