Συστατικά
-
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
450 γρ. Νερό
-
15 γρ. Μαγιά ξερή
-
100 γρ. Γάλα φρέσκο
-
35 γρ. Ελαιόλαδο
-
λίγο (προαιρετικά) Αλάτι
Εκτέλεση
Εύκολη ζύμη για πιτάκια που μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σαν πίτες για σουβλάκια, πιτσάκια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Αν θέλετε την περίοδο της νηστείας μπορείτε να αντικαταστήσετε την ποσότητα από το γάλα με νερό και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. Θέλει το λιγότερο 40 λεπτά ξεκούραση η ζύμη ή αν θέλετε την βάζετε στο ψυγείο καλά σκεπασμένη και ανοίγετε την ζύμη την επόμενη μέρα, θα είναι ακόμα πιο αφράτη όταν θα την ψήσετε.
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το γάντζο που είναι για ζύμες και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 130 με 150 γρ, και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες να ξεκουραστούν για 40 λεπτά. Αν θέλετε τις σκεπάζετε με σελοφάν και τα βάζετε στο ψυγείο, θα είναι ακόμα πιο αφράτα όταν ψήσετε την επόμενη ημέρα. |
2
OK
|
Ανοίγουμε τις μπαλίτσες της ζύμης σε στρογγυλό σχήμα με την βοήθεια των δαχτύλων μας. Αν τη ζύμη σας την βάλετε στο ψυγείο όταν την βγάλετε πριν την ανοίξετε αφήστε την για 20 λεπτά να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου, έτσι θα σας ανοίξει πιο εύκολα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να κάψει καλά. Βάζουμε μία μία τις πιτούλες και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, δεν τις παραψήνουμε για να μην μας ξεραθούν. |