Συστατικά
-
250 γρ. Καρότα χοντροκομμένα
-
250 γρ. Κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
100 γρ. Πατάτες χοντροκομμένες
-
150 γρ. Κολοκύθια χοντροκομμένα
-
5 σκελίδες Σκόρδο κομμένες στα δύο
-
50 γρ. Μαιντανό (τα κοτσάνια) κομμένα στα 2
-
50 γρ. Σέλινο κομμένο στα 3
-
80 γρ. Ελαιόλαδο
-
3500 κιλά Νερό
-
5 γρ. Αλάτι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιείτε τον ζωμό όπου σας ζητηθεί για ένα γευστικό και φρέσκο αποτέλεσμα. Έχοντας τον στην κατάψυξη θα έχουμε πάντα τον δικό μας χειροποίητο ζωμό.
Βήματα
1
OK
|
Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πέσει η στάθμη του ζωμού στην μέση, κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει ο ζωμός. Μόλις κρυώσει περνάμε τον ζωμό από πολύ ψιλή σήτα και κρατάμε τον ζωμό. Τον χωρίζουμε σε σακουλάκια των 200 γραμμαρίων η σε παγοκύστες και τον βάζουμε στην κατάψυξη. |