Συστατικά
-
600 gr. Αλεύρι μαλακό
-
5 Αυγά
-
90 gr. Γάλα
-
2 πρέζες Αλάτι
Εκτέλεση
Συνταγή που την φτιάχναμε στο χωριό σε μεγάλες ποσότητες και τις αποθηκεύαμε σχεδόν για όλο το χρόνο. Τις φτιάχναμε στα μέσα του καλοκαιριού γιατί βοήθαγε ο καιρός στο να στεγνώσουν γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν καλά αν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε γιατί έτσι δεν θα μας μουχλιάσουν. Μπορείτε να τα βράσετε αμέσως απλά να θυμάστε ότι θέλουν πολύ λίγο χρόνο βρασίματος. Αν θέλετε να έχετε φρέσκα δικά σας ζυμαρικά μπορείτε αφού τα φτιάξετε και δώσετε το σχήμα που θέλετε, να τα απλώσετε για 8 ώρες σε έναν πάγκο και μετά να τα μαζέψετε σε μερίδες και να τα βάλετε σε σακουλίτσες και ύστερα στην κατάψυξη με προσοχή για να μην σας σπάσουν. Με την ίδια συνταγή φτιάχνω και γεμιστά ζυμαρικά, επίσης και αυτά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη σε περιπτώσεις που έχω επισκέψεις στο σπίτι και θέλω να φτιάξω κάτι ιδιαίτερο.
Βήματα
1
OK
|
|
2
OK
|
Χωρίζουμε σε μπαλίτσες την ζύμη μας και τις αφήνουμε σκεπασμένες για 40 λεπτά. Ανοίγουμε με πλάστη τα μπαλάκια μας σε στρογγυλό και λεπτό φύλλο. Βοηθάμε πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην μας κολλάνε στο άνοιγμα. Αφήνουμε για 5 λεπτά το κάθε φύλλο πασπαλίζοντας με αλεύρι να στεγνώσει για να μπορέσουμε όταν το διπλώσουμε να το κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε. |
3
OK
|
Δίνουμε όποιο σχήμα και μέγεθος θέλουμε στο ζυμαρικό μας. Αν τα φτιάχνουμε καλοκαίρι στεγνώνουμε τα ζυμαρικά μας πάνω σε τραπέζι αφού τα απλώσουμε, αν τα φτιάχνουμε χειμώνα αφού τα κόψουμε τα αφήνουμε για 20 λεπτά απλωμένα και μετά τα αποθηκεύουμε σε μικρές μερίδες και τα βάζουμε στην κατάψυξη καλά κλεισμένα. Βράσιμο θέλουν 3 με 4 λεπτά και όσο πιο χοντρά τα κάνουμε τόσο ανεβαίνει και ο χρόνος βρασίματος. |