Συστατικά
-
Για την κρέμα στα σου
-
10 Σου έτοιματα βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερ μάρκετ
-
375 γρ. Γάλα φρέσκο
-
2 Αυγά
-
70 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
30 γρ. Κορν φλάουρ
-
1 Βανίλιες άρωμα
-
Για την μους σοκολάτας
-
500 γρ. Μαύρη σοκολάτα 70% ψιλοκομμμένη
-
550 γρ. Κρέμα γάλακτος (την κάνουμε σαντιγί)
-
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
5 γρ. Ζελατίνα
-
Για το γκανάζ φράουλας
-
300 γρ. Σοκολάτα φράουλα σε σταγόνες
-
230 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προσπάθησα να απλοποιήσω όσο μπορούσα την συνταγή για να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο γλυκό όχι μόνο του Αγ. Βαλεντίνου αλλά και οποιαδήποτε στιγμή που θέλετε να δείξετε την αγάπη σας σε όποιον θέλετε. Αλλά και μια ωραία ιδέα για μια πρωτότυπη τούρτα. Η φόρμα έχει διαστάσεις 22×20 περίπου και βάθος 8 εκατοστά.
Βήματα
1
OK
|
Για την κρέμα για τα σουΣε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους αυγών, το γάλα (100 γρ.), και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να ζεσταθεί το γάλα χωρίς να κοχλάσει.Μόλις ζεσταθεί το γάλα το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά την μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συγχρόνως. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα μας μαζί με το υπόλοιπο γάλα και το ξαναβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία πάνω στο μάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε απο την φωτιά το βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ακουμπώντας την πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, αφού κρυώσει ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει λεία μορφή. Στην συνέχεια ανοίγουμε τα σουδάκια στην μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα, τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα βάλουμε στην μους σοκολάτας. |
2
OK
|
Για την μους σοκολάταςΣε μία μπασίνα βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει. Βάζουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει, μόλις κοχλάσει ρίχνουμε την ζελατίνα αφού την έχουμε στραγγίξει από το νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα το μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Βάζουμε στην φόρμα σε σχήμα καρδιάς στον πάτο την μισή ποσότητα από την μους. Προσθέτουμε τα γεμιστά σουδάκια χωρίς να ακουμπήσουμε τα τοιχώματα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μους και στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, περίπου 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μισό γκανάζ ομοιόμορφα προσέχοντας να καλύψει όλη την καρδιά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τέλος προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη γκανάζ και στολίζουμε όπως μας αρέσει από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο. Στο στόλισμα της καρδιάς έχω βάλει τριμμένη λευκή σοκολάτα, πολύχρωμες μπαλίτσες σοκολάτας και φρέσκιες φράουλες. |
3
OK
|
Για το γκανάζ φράουλαςΒάζουμε την σοκολάτα φράουλα σε μία λεκάνη, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει και το ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γκανάζ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε δύο δόσεις πάνω στην μους όπως λέμε στο προηγούμενο βήμα της συνταγής. |