Συστατικά
-
Για το σιρόπι
-
700 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
500 γρ. Νερό
-
1 Ξύλο κανέλας
-
Για την καρυδόπιτα
-
150 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα
-
170 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
-
100 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
-
180 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
70 γρ. Κονιάκ
-
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
-
6 Ασπράδια αυγών
-
6 Κρόκους αυγών
-
150 γρ. Σταγόνες σοκολάτας καραμέλα
-
2 Βανίλιες άρωμα
Εκτέλεση
Πεντανόστιμη και κλασσική γεύση που με τις σταγόνες καραμέλας απογειώνεται η γεύση! Με ή χωρίς παγωτό είναι απίστευτη!
Βήματα
1
OK
|
Για το σιρόπιΒάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στην καρυδόπιτα μόλις βγει απο τον φούρνο. |
2
OK
|
Για την καρυδόπιταΧωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους προσθέτοντας λίγο λίγο την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια. Αφού αφρατέψουν οι κρόκοι τους προσθέτουμε στα υλικά που είχαμε βάλει στην λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας . Τέλος χτυπάμε καλά με το μίξερ τα ασπράδια κάνοντάς τα σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα μας. Ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά. |
3
OK
|
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα για κέικ (32x32) και βάζουμε μέσα το μείγμα μας, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Δοκιμάζουμε με την μύτη ενός μαχαιριού αν δεν είμαστε σίγουροι και αν είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι κρύο. Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και σερβίρουμε ζεστή η κρύα. |