Συστατικά
-
Για τις τραγανές μπουκίτσες ψωμιού
-
4 χοντρές φέτες Μπαγκέταςκομμένα σε μεγάλους κύβους
-
λίγο Ελαιόλαδογια να ραντίσουμε το ψωμί
-
1 κουτ. του γλυκού Ρίγανη ξερή
-
Για το κοτόπουλο με τις γλυκοπατάτες
-
500 γρ. Κοτόπουλο στήθοςκομμένο σε μπουκίτσες
-
1 Γλυκοπατάτα300 γρ. περίπου κομμένη σε κυβάκια
-
1 Μοτσαρέλα125 γρ. κομμένη σε κυβάκια
-
1 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
-
10 γρ. Τζίντζερ τριμμένο
-
80 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
80 γρ. Κρασί λευκό
-
10 φυλλαράκια Βασιλικό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός κοτόπουλου με την πεντανόστιμη γλυκοπατάτα, μπορείτε να το βγάλετε σαν ορεκτικό και να κλέψετε τις εντυπώσεις. Αν θέλετε πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε αντί για μοτσαρέλα να σπάσετε απο πάνω φέτα, κάνοντας την ίδια διαδικασία. Το κρασί δεν μπορεί να λείπει από αυτό το φαγητό.
Βήματα
1
OK
|
Για τις τραγανές μπουκίτσες ψωμιούΚόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Γυρνάμε από όλες τις πλευρές για ένα ομοιόμορφο χρώμα. |
2
OK
|
Για το κοτόπουλο με γλυκοπατάτεςΠαίρνουμε την γλυκοπατάτα την καθαρίζουμε από την φλούδα της, την πλένουμε και την κόβουμε σε κύβους. Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και τις γλυκοπατάτες. Δεν θέλουν πολύ χρόνο, δοκιμάζουμε δαγκώνοντας ένα κομμάτι, εάν είναι τραγανό και δεν μας δυσκολεύει στο μάσημα είναι έτοιμες. Δεν τις παραβράζουμε γιατί θα λιώσουν όταν τις βάλουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με μπόλικο νερό κάτω από την βρύση. |
3
OK
|
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και πριν κάψει το λάδι μας ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρει το κοτόπουλο ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε και αυτά για 4 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην σπάσουν, σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε 4 λεπτά ακόμα να σιγοβράζει. Τέλος ρίχνουμε το τζίντζερ, το βασιλικό, το αλάτι , το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμα και στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά. |
4
OK
|
Μεταφέρουμε το φαγητό από την κατσαρόλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι η πυρεξάκι διαμέτρου 24cm. Ρίχνουμε απο πάνω την μοτσαρέλα σε κυβάκια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκίνισει η μοτσαρέλα. Βγάζουμε από τον φούρνο και πιέζουμε ελαφρά μέσα στο φαγητό μας τις τραγανές μπουκίτσες από το ψωμί. |