Συστατικά
-
Για την βάση
-
330 γρ. Μπισκότα κανέλας
-
120 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κουτ. του γλυκού Αλάτι
-
Για την λεμονόπιτα
-
250 γρ. Σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
-
200 γρ. Χυμό λεμονιού
-
100 γρ. Ζάχαρη
-
6 Κρόκους αυγών
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
7 γρ. Ζελατίνα
Εκτέλεση
Μυρωδάτη, λεμονάτη και πολλή γευστική, την διαφορά την κάνουν τα μπισκότα κανέλας. Μία ελαφριά και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του λεμονιού και της λευκής σοκολάτας.
Βήματα
1
OK
|
Για την βάσηΧτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα. Το στρώνουμε σε μία φόρμα στρογγυλή μεγέθους 28x28cm. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και το βάζουμε για 5 λεπτά, βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε τον υλικό του λεμονιού. |
2
OK
|
Για την λεμονόπιταΒάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λεμόνι και την ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει, μόλις βράσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ενώ συγχρόνως χτυπάμε για να μην μας κόψουν. Ξαναβάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε στην φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει και πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνα αφού την έχουμε στύψει καλά με το χέρι μας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας. Αφού έχει κρυώσει η βάση του μπισκότου μας ρίχνουμε μέσα την κρέμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. |