Συστατικά
-
2 kg. Κρεμμυδάκια στιφάδουκαθαρισμένα
-
1,5 kg. Μοσχάρι(ελιά ή ποντίκι)
-
2 Ντομάτεςώριμες τριμμένες
-
2 κουταλιές σούπας Πελτές ντομάτας
-
1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
-
100 gr. Κρασί λευκό
-
2 σφηνάκια Μηλόξυδο
-
1 Δαφνόφυλλο
-
2 κόκκοι Μπαχάρι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Όπως γράφω και σε άλλες συνταγές με μοσχαράκι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να στεγνώσετε καλά το κρέας πριν το σοτάρετε. Είναι το μυστικό για να μείνουν οι χυμοί μέσα στο κρέας κατά το τσιγάρισμα. Στην συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και το αποτέλεσμα θα είναι ονειρικό! Το κρέας θα βγει πάρα πολύ μαλακό και η σάλτσα θα μελώσει και θα έχει πάρει την γλυκάδα απο τα κρεμμυδάκια. Φρέσκο ψωμί και καλή σας όρεξη!
Βήματα
1
OK
|
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το στεγνώνουμε καλά απο τα υγρά και το αίμα που έχει επάνω του και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία. |
2
OK
|
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα θωρακίζουμε στο λάδι, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη. |
3
OK
|
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μας, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά να μην τα σπάσουμε, σοτάρουμε για 10 λεπτα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρέας και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. αφήνουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. |
4
OK
2 ώρες
|
Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά, σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. |