Συστατικά
-
2 κιλά Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές
-
3 κουτ. της σούπας Καστανή ζάχαρη
-
2 φύλλα Μεγάλα λαδόκολλα
-
2 φύλλα Μεγάλα αλουμινόχαρτο
-
Για την μαρινάδα
-
150 γρ. Πετιμέζι
-
1/2 κουτ. του γλυκου Κόλιανδρο τριμμένο
-
1 κουτ. του γλυκού Πάπρικα καπνιστή
-
1/2 κουτ. του γλυκού Κύμινο
-
1/2 κουτ. του γλυκού Κουρκουμά
-
1/2 κουτ. του γλυκού Τσίλι ξερό τριμμένο
-
1/2 κουτ. του γλυκού Μάραθο ξερό τριμμένο
-
2 κλωνάρια Δεντρολίβανο φρέσκο
-
2 κουτ. του γλυκού Αλάτι
-
1/2 κουτ. του γλυκού Πιπέρι κόκκινο τριμμένο
-
80 γρ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πεντανόστιμες, μαλακές, και γευστικότατες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (σιδηρόδρομος), για τις γιορτινές μέρες. Μια γλυκιά και πικάντικη συνταγή, αν κάποια από τα μπαχαρικά δεν σας αρέσουν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αυτά της αρεσκείας σας. Μπορείτε αν θέλετε να τις μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα απλά θα είναι πιο βαρύ το φαγητό.
Βήματα
1
OK
|
|
2
OK
|
Στρώνουμε τα φύλλα του αλουμινόχαρτου και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λαδόκολλας. Βάζουμε στην μέση το κρέας και το τυλίγουμε καλά. Τυλίγουμε γύρω απο αυτό άλλη μια στρώση αλουμινόχαρτο και το πιέζουμε να κλείσει καλά, προσέχουμε να είναι πολύ καλά κλειστό για να μην μας φύγουν οι χυμοί και η σάλτσα που θα δημιουργηθούν από το κρέας και τα μπαχαρικά. |
3
OK
|
Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση του ταψιού. Προσέχουμε να συμπληρώνουμε νερό στο ταψί για όσο ψήνουμε το κρέας. Ψήνουμε για 3 ώρες και 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Μόλις περάσει η ώρα του ψησίματος βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το ξεσκεπάζουμε προσεχτικά για να μην μας χυθεί η σάλτσα μέσα από το κρέας. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Περιχύνουμε πάνω από το κρέας μας την υπόλοιπη μαρινάδα και ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι κρέας λίγο καστανή ζάχαρη. Βάζουμε το κρέας ξεσκέπαστο πίσω στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει και να ροδοκοκκινίσει (περίπου 8 με 10 λεπτά) ανάλογα τον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε και σερβίρουμε παίρνοντας μέσα από την λαδόκολλα την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί. |