Συστατικά
-
Για την ταραμοσαλάτα με παντζάρι
-
2 Παντζάρια βρασμένα (περίπου 130 γρ.)
-
50 γρ. Ταραμά λευκό ή κόκκινο
-
35 γρ. Χυμό λεμονιού
-
100 γρ. Μουλιασμένο ψωμίπερίπου 3 φέτες
-
40 γρ. Ελαιόλαδο
-
Για το μυρωδάτο κουρκούτι
-
250 γρ. Μύδια καθαρισμένα (ψίχα)
-
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 Μπύρα κουτάκι μικρή (330ml)
-
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
-
10 γρ. Άνηθο
-
5 γρ. Μαϊντανό
-
5 φύλλα Δυόσμου
-
0.5 Σκελίδα σκόρδο
-
50 γρ. Ελαιόλαδο
-
40 γρ. Νερό
-
Αλάτι
Εκτέλεση
Ταραμάς με παντζάρι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός με απίστευτη γλυκιά γεύση, μία διαφορετική ταραμοσαλάτα χωρίς κρεμμύδι που θα σας καταπλήξει. Ταιριάζει απόλυτα με τα μυρωδάτα μύδια που είναι μέσα σε αρωματικό κουρκούτι με μυρωδικά και σκόρδο. Απλά τέλειο!!!
Βήματα
1
OK
|
Για την ταραμοσαλάτα με παντζάριΚαθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μπορεί να μπαίνει με ευκολία το μαχαίρι. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολάκι (περίπου 3 φέτες) να μουλιάσει, μόλις μουλιάσει στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά και το λεμόνι και το χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά, συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μούλτι και προσθέτουμε τα παντζάρια κομμένα στην μέση, χτυπάμε μέχρι να πάρει ωραία κρεμώδη υφή. Διατηρούμε στο ψυγείο. |
2
OK
|
Για το μυρωδάτο κουρκούτιΒάζουμε στο μούλτι το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι, χτυπάμε καλά τόσο ώστε να μην έχουμε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μείγμα με τα μυρωδικά που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να γίνει ένα το μείγμα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι μέχρι την μέση, μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, βουτάμε τα μύδια στο κουρκούτι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε με την ταραμοσαλάτα. |