• Αρχική
  • του Σεφ
  • Νουντλς με ροζ γκρέιπφρουτ, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια,

Νουντλς με ροζ γκρέιπφρουτ, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια,
σησαμέλαιο και λαχανικά

0 0
Νουντλς με ροζ γκρέιπφρουτ, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια,

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 30 λεπτά
  • Για 2 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για το μαρινάρισμα

  • Για την συνταγή μας

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μία απίστευτη μαρινάδα όχι μόνο για κοτόπουλο αλλά και για άλλα κρέατα. Μπουτάκια κοτόπουλου που μέσα σε αυτήν την μαρινάδα γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο τρυφερά και πεντανόστιμα. Η σάλτσα αφήνει μια ελαφριά γλυκόπικρη γεύση από το γκρέιπφρουτ. Η συνταγή είναι καταπληκτική δοκιμάστε την. Την συνταγή για ζωμό λαχανικών θα τον βρείτε στις συνταγές του Σεφ. Αν δεν έχετε ζωμό δικό σας τότε διαλύστε σε ζεστό νερό κύβους ή άλλου είδους ζωμούς του εμπορίου ακολουθώντας τις οδηγίες της κάθε συσκευασίας και ρίξτε την ποσότητα που λέει κάθε συνταγή.

Βήματα

1
OK

Για το μαρινάρισμα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς, βυθίζουμε μέσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε τουλάχιστον 8 ώρες. Μετά από 8 ώρες βγάζουμε από την μαρινάδα το κοτόπουλο το στεγνώνουμε με μία πετσέτα και το κόβουμε σε μπουκίτσες.

2
OK

Για την συνταγή μας

Σε μια κατσαρόλα φαρδιά καλύπτουμε τον πάτο με ελαιόλαδο, αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθεί το λάδι και βάζουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το καρότο, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και τα βγάζουμε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσέχουμε με το αλάτι γιατί είναι αλμυρή και η σόγια σάλτσα. Σβήνουμε με το γκρέιπφρουτ και ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ρίχνουμε την σόγια, το σησαμέλαιο, το νερό και δυναμώνουμε την θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση.Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα νούντλς και αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρουν την θερμοκρασία από τους ατμούς και το νερό.Μόλις μαλακώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για να τα ανοίξουμε, ύστερα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα νούντλς. Αν προς το τέλος δείτε πως τα νούντλς έχουν πιει τα υγρά τους και θέλουν λίγο ακόμα για να είναι έτοιμα προσθέστε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράστε λίγο ακόμα. Αφήστε στο τέλος λίγο ζουμί μέσα. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τον μαιντανό και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα συγκεκριμένα νουντλς θέλουν 4 με 5 λεπτά βράσιμο.

Σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί, σαλάμι με τρούφα
προηγούμενη
Σάντουιτς με τραγανό χωριάτικο ψωμί, σαλάμι με τρούφα
Ζωμός λαχανικών
επόμενη
Ζωμός λαχανικών
Σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί, σαλάμι με τρούφα
προηγούμενη
Σάντουιτς με τραγανό χωριάτικο ψωμί, σαλάμι με τρούφα
Ζωμός λαχανικών
επόμενη
Ζωμός λαχανικών

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here