Συστατικά
-
Για το μαρινάρισμα
-
100 γρ. Ημίγλυκο κρασί
-
30 γρ. Σόγια σάλτσα
-
15 γρ. Σησαμέλαιο
-
10 γρ. Τζίντζερ τριμμένο
-
1 Κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
-
60 γρ. Νερό
-
Για την συνταγή μας
-
300 γρ. Μπουτάκια κοτόπουλο φιλεταρισμένα κομμένα σε μπουκίτσες
-
150 γρ. Λεπτά Νουντλς ρυζιού (stir-fry)
-
80 γρ. Γκρειπφρουτ ροζ
-
1 κουτ. γλυκου Σησαμέλαιο
-
50 γρ. Σόγια σάλτσα
-
1 μικρό Καρότο κομμένο σε στικς
-
1 μικρό Κολοκύθι κομμένο σε στικς
-
1 μικρό Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
200 γρ. Ζωμό λαχανικών
-
400 γρ. Νερό ζεστό
-
2 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Μία απίστευτη μαρινάδα όχι μόνο για κοτόπουλο αλλά και για άλλα κρέατα. Μπουτάκια κοτόπουλου που μέσα σε αυτήν την μαρινάδα γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο τρυφερά και πεντανόστιμα. Η σάλτσα αφήνει μια ελαφριά γλυκόπικρη γεύση από το γκρέιπφρουτ. Η συνταγή είναι καταπληκτική δοκιμάστε την. Την συνταγή για ζωμό λαχανικών θα τον βρείτε στις συνταγές του Σεφ. Αν δεν έχετε ζωμό δικό σας τότε διαλύστε σε ζεστό νερό κύβους ή άλλου είδους ζωμούς του εμπορίου ακολουθώντας τις οδηγίες της κάθε συσκευασίας και ρίξτε την ποσότητα που λέει κάθε συνταγή.
Βήματα
1
OK
|
Για το μαρινάρισμα |
2
OK
|
Για την συνταγή μαςΣε μια κατσαρόλα φαρδιά καλύπτουμε τον πάτο με ελαιόλαδο, αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθεί το λάδι και βάζουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το καρότο, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και τα βγάζουμε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσέχουμε με το αλάτι γιατί είναι αλμυρή και η σόγια σάλτσα. Σβήνουμε με το γκρέιπφρουτ και ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ρίχνουμε την σόγια, το σησαμέλαιο, το νερό και δυναμώνουμε την θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση.Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα νούντλς και αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρουν την θερμοκρασία από τους ατμούς και το νερό.Μόλις μαλακώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για να τα ανοίξουμε, ύστερα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα νούντλς. Αν προς το τέλος δείτε πως τα νούντλς έχουν πιει τα υγρά τους και θέλουν λίγο ακόμα για να είναι έτοιμα προσθέστε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράστε λίγο ακόμα. Αφήστε στο τέλος λίγο ζουμί μέσα. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τον μαιντανό και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα συγκεκριμένα νουντλς θέλουν 4 με 5 λεπτά βράσιμο. |