Ντολμαδάκια με καβούρι

0 0
Ντολμαδάκια με καβούρι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 1 ώρα 5 λεπτά
  • Για 10 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Τα αμπελόφυλλα είναι ένα αγαπημένο υλικό, ειδικά όταν τα βρίσκω φρέσκα προς τα τέλη Απρίλη αγοράζω πάντα για να τα φτιάξω την ίδια στιγμή ή να τα αποθηκεύσω για να τα έχω όταν δεν θα βρίσκω φρέσκα. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι υλικά θέλουμε και να φτιάξουμε φανταστικές συνταγές με αυτά. Πάντα θέλουν ζεμάτισμα πριν τα γεμίσουμε, και αυτά που είναι σε άλμη κάποιες φορές θέλουν παραπάνω χρόνο για να μαλακώσουν. Εδώ έχουμε μία συνταγή με άρωμα θάλασσας. Δοκιμάστε την και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Βήματα

1
OK

Παίρνουμε τα φρέσκα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε για 3 λεπτά, αν είναι κονσέρβας που είναι πιο σκληρά τα ζεματάμε για 6 με 7 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό μέχρι πάνω και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά σουρώνουμε και το ξεπλένουμε, το βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη μαζί με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μέσα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας κοτσάνια από τον άνηθο και μερικά αμπελόφυλλα για να ακουμπήσουν πάνω τα ντολμαδάκια μας. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα μας στο χέρι μας και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη από τη γέμισή μας και την τοποθετούμε στην μέση του φύλλου. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και μετά το κάνουμε ρολλάκι.

2
OK

Στρώνουμε τα ντολμαδάκια μας με το κλείσιμο του φύλλου να πατάει κάτω και γεμίζουμε την κατσαρόλα μας ομοιόμορφα με τα ντολμαδάκια που φτιάχνουμε. Αφού τα στρώσουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα τοποθετούμε από πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα για να μην ανοίξουν όταν θα βράζουν. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ελέγχουμε το ρύζι αν είναι έτοιμο και αν χρειάζεται αφήνουμε λίγο ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα γέρνουμε την κατσαρόλα και με την βοήθεια του πιάτου βγάζουμε τα υγρά που έχουν μείνει. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
προηγούμενη
Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
επόμενη
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
προηγούμενη
Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
επόμενη
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here