Συστατικά
-
10 μεγάλες Ντομάτες ώριμες και σφιχτές
-
200 γρ. Σπανάκι κομμένο σε ψιλές λωρίδες
-
130 γρ. Ρύζι καρολίνα
-
5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
-
0.5 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
0.5 ματσάκι Άνιθο ψιλοκομμένο
-
10 φύλλα Δυόσμο ψιλοκομμένο
-
0.5 ματσάκι Μυρώνια ψιλοκομμένα
-
2 Σκελίδες σκόρδο
-
1 Κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
-
200 γρ. Φέτα
-
120 γρ. Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Απίστευτες γεμιστές ντομάτες με σπανάκι και μυρωδικά που με την φέτα δένουν τέλεια! Ένα πολύ δροσερό και ελαφρύ φαγητό.
Βήματα
1
OK
|
Πλένουμε και ανοίγουμε τις ντομάτες, αδειάζουμε από μέσα με προσοχή να μην τις τρυπήσουμε και βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ ξεχωριστά. Βάζουμε τις άδειες ντομάτες σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε την γέμιση. Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα χωρίς χοντρά κομμάτια από τα υλικά μας. |
2
OK
|
Βάζουμε την σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την φέτα σπασμένη σε μέτρια κομματάκια, τα μυρωδικά, το σπανάκι, το ρύζι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες μέχρι πάνω και σκεπάζουμε με τα καπάκια από τις ντομάτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο πάνω από τις ντομάτες και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο, σφίγγουμε καλά το αλουμινόχαρτο για να μην βγαίνει καθόλου ατμός κατά το ψήσιμο του φαγητού μας. |
3
OK
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά και πάντα σκεπασμένα με τον τρόπο που είπαμε. Μετά τα 50 λεπτά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας. Ξαναβάζουμε τα γεμιστά στον φούρνο και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 με 20 λεπτά περίπου. |