Συστατικά
-
300 γρ. Παπαρδέλες
-
200 γρ. Μπριζόλα χοιρινή καπνιστή κομμένη σε κύβους
-
200 γρ. Τσαλαφούτι
-
1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
-
250 γρ. Ντοματίνια κομμένα στην μέση
-
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
100 γρ. Κρασί λευκό
-
2 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη
-
1 κουτ. γλυκού Πάπρικα γλυκιά
-
200 γρ. Νερό απο τα ζυμαρικά που βράσαμε
-
1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη λευκή
Εκτέλεση
Σε ποιόν δεν αρέσουν τα μακαρόνια…… Ειδικά αν έχουν αγκαλιαστεί από υπέροχα υλικά. Μiα ιδιαίτερη και γευστική συνταγή με πεντανόστιμα ελληνικά προϊόντα!
Δοκιμάστε να την φτιάξετε…
Βήματα
1
OK
|
Βράζουμε τις παπαρδέλες 3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία μας, πριν τις σουρώσουμε κρατάμε 200 γρ. νερό που μέσα έχουν βράσει τα μακαρόνια. Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό να κρυώσουν. Ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού για να μην μας κολλήσουν μέχρι να τα ρίξουμε στην σάλτσα που θα φτιάξουμε. |
2
OK
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο. Αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε την πάπρικα, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα άλλα 2 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια. Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την μπριζόλα και το νερό των ζυμαρικών. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα στο τηγάνι μας ή στην κατσαρόλα. |
3
OK
|
Μόλις μείνει η μισή σάλτσα στο τηγάνι ρίχνουμε το τσαλαφούτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί μέσα στην σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον μαϊντανό και την ρίγανη και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια μας. Προσέχουμε να μην τα αφήσουμε παραπάνω χρόνο στην φωτιά και στεγνώσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικά. |