Πατατοκροκέτες με προσούτο Ευρυτανίας
πάνω σε κρέμα μετσοβόνε

0 0
Πατατοκροκέτες με προσούτο Ευρυτανίας

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για την κρέμα μετσοβόνε
200 γρ. Τυρί μετσοβόνε τριμμένο
300 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις πατατοκροκέτες
1700 γρ. Πατατούλες baby
80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. Γιαούρτι
8 φέτες Προσούτο Ευρυτανίας ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
Αλεύρι
5 Αυγά
160 γρ. Νερό
Φρυγανιά τριμμένη
  • Για 15 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την κρέμα μετσοβόνε

  • Για τις πατατοκροκέτες

  • Για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, γλυκιά γεύση από τις baby πατατούλες που θα αγκαλιάσουν τέλεια το προσούτο. Μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή και σαν ορεκτικό σε μικρότερη ποσότητα. Μία συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με κρασί. Περνάμε 2 φορές τις κροκέτες απο την φρυγανιά για να μην μας ανοίξουν κατά το τηγάνισμα. Κατά το πανάρισμα βοηθάει το ένα χέρι να παραμένει στα στεγνά υλικά και το άλλο στα υγρά.

Βήματα

1
OK

Για τις πατατοκροκέτες και το πανάρισμα

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις πατατούλες, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τα χερούλια και την βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της πατάτας και αν περνάει με μεγάλη ευκολία τις βγάζουμε από την φωτιά. Τις σουρώνουμε να φύγουν όλα τα νερά και τις σκεπάζουμε με μία πετσέτα, αφήνουμε να κρυώσουν.

2
OK

Αφού κρυώσουν οι πατατούλες μας τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατατοκροκέτες. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι μας και τρίβουμε ελαφρώς το μείγμα μας για να σπάσουν καλά και οι πατατούλες. Μόλις ανακατέψουμε καλά το μείγμα το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, περίπου θα βγουν 60 τεμάχια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3
OK

Ετοιμαζόμαστε για το πανάρισμα, βάζοντας τα υλικά του παναρίσματος σε βαθιά μπολάκια με την εξής σειρά : πρώτα βάζουμε το αλεύρι, δεύτερα βάζουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά με το νερό και τρίτη βάζουμε την φρυγανιά. Βγάζουμε τις πατατοκροκέτες από το ψυγείο και τις περνάμε απο αυτά τα υλικά και με την σειρά που έχουμε πει. Μόλις τις περάσουμε μια φορά απο τα υλικά αυτά τα ξαναβουτάμε στο αυγό και μετά πάλι στην φρυγανιά, τους κάνουμε αυτό το διπλό πανάρισμα στην φρυγανιά για να μην μας ανοίξουν κατά το τηγάνισμα. Ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα η σε φριτέζα το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Το λάδι να σκεπάζει τις κροκέτες μας όταν τις βάζουμε μέσα, μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε με προσοχή τις πατατοκροκέτες μέσα. Μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί απορροφητικό για φύγουν τα περιττά λάδια. Μοιράζουμε την κρέμα μας σε δύο πιάτα και την στρώνουμε να πάει παντού. Στην συνέχεια στήνουμε απο πάνω τις πατατοκροκέτες μας και σερβίρουμε.

4
OK

Για την κρέμα μετσοβόνε

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα και το νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία και περιμένουμε να κοχλάσει, από την ώρα που θα κοχλάσει αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μετσοβόνε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει, βράζουμε για άλλα 6 λεπτά.

Φέτα σε φύλλο Βηρυτού
προηγούμενη
Φέτα σε φύλλο Βηρυτού
Τορτίγια με χοιρινά φιλετάκια και λαχανικά
επόμενη
Τορτίγια με χοιρινά φιλετάκια
Φέτα σε φύλλο Βηρυτού
προηγούμενη
Φέτα σε φύλλο Βηρυτού
Τορτίγια με χοιρινά φιλετάκια και λαχανικά
επόμενη
Τορτίγια με χοιρινά φιλετάκια

Αφήστε το σχόλιό σας