Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι

0 0
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για το σιρόπι
500 γρ. Ζάχαρη
500 γρ. Νερό
100 γρ. Μέλι
100 γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
1 Ξύλο κανέλας
Για την πορτοκαλόπιτα
450 γρ. Φύλλο Βηρυτού 1 πακέτο
200 γρ. Καλαμποκέλαιο
150 γρ. Ζάχαρη λευκή
100 γρ. Ζάχαρη μαύρη
120 γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
500 γρ. Γιαούρτι
5 Αυγά
100 γρ. Πορτοκάλι χυμό φρέσκο
2 Βανίλιες άρωμα
20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • Για 20 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για το σιρόπι

  • Για την πορτοκαλόπιτα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Αν σας αρέσουν τα πορτοκάλια δοκιμάστε αυτήν την συνταγή, με έναν ζεστό καφέ ένα κομμάτι πορτοκαλόπιτα θα είναι ότι καλύτερο. Εμένα μου αρέσει πολύ στα γλυκά αν ταιριάζει να βάζω και μία μπάλα παγωτό και η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από αυτά. Σε αυτήν την συνταγή μου αρέσει στο ψήσιμο να παίρνει λίγο χρώμα παραπάνω, κάνει πολύ ωραία κρούστα απο την μαύρη ζάχαρη που έχει μέσα. Δεν πικρίζει καθόλου και έχει απίστευτη υφή και γεύση.

 

Βήματα

1
OK

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε δυνατή θερμοκρασία πάνω στο μάτι και μόλις αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στην μέση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το ρίχνουμε στην πορτοκαλόπιτα μόλις την βγάλουμε καυτή από τον φούρνο. Κρύο σιρόπι, ζεστή πορτοκαλόπιτα.

2
OK

Για την πορτοκαλόπιτα

Ανοίγουμε την συσκευασία του φύλλου και βγάζουμε από μέσα το μπαστουνάκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες όπως είναι τυλιγμένο. Μόλις το κόψουμε όλο το παίρνουμε και το χωρίζουμε από τυχόν κομμάτια που είναι κολλημένα. Τα χωρίζουμε σε 2 ταψάκια και τα απλώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και τα βάζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ξεραθούν ομοιόμορφα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3
OK

Σπάμε τα αυγά σε μία μεγάλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της πορτοκαλόπιτα μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένα στην άκρη. Μετά τα 10 λεπτά παίρνουμε το μείγμα μας και το χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό, ξεκινάμε και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα φύλλα Βηρυτού που έχουμε ξεράνει. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε με την βοήθεια μιας τσιμπίδας όλο το φύλλο.

4
OK

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 35χ35 και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αν θέλουμε για σιγουριά στο τέλος του ψησίματος καρφώνουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο της πίτας και ελέγχουμε αν είναι στεγνό από υγρά. Βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι καυτή η πίτα μας ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
προηγούμενη
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
Συνταγή με Tramezzini
επόμενη
Tramezzini
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
προηγούμενη
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
Συνταγή με Tramezzini
επόμενη
Tramezzini

Αφήστε το σχόλιό σας