Συστατικά
-
Για την σάλτσα
-
90 γρ. Ελαιόλαδο
-
30 γρ. Βαλσάμικο ξύδι
-
1 κουτ. σούπας Μέλι
-
1 κουτ. σούπας Μουστάρδα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για την σαλάτα
-
200 γρ. Φακές μαύρες (beluga)
-
50 γρ. Κινόα
-
150 γρ. Σταφύλια (σταφίδα)
-
100 γρ. Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
-
200 γρ. Κατίκι Δομοκού
-
1/2 χούφτα Μαϊντανό χοντροκομμένο
-
1/2 χούφτα Δυόσμο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες, πεντανόστιμη και πολύ εύκολη. Δοκιμάστε να βάλετε και υλικά τις αρεσκείας σας. Μπορείτε αν θέλετε να την βάλετε και ως συνοδευτικό σε ψητά ψάρια και όχι μόνο…..
Βήματα
1
OK
|
Για την σάλτσα |
2
OK
|
Για την σαλάταΒράζουμε τις φακές και την κινόα σε διαφορετικά κατσαρολάκια, ακολουθούμε της οδηγίες που γράφει η κάθε συσκευασία για το βράσιμο τους. Εγώ τα βράζω 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται για να είναι πιο τραγανά. Σουρώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Παίρνουμε μία μπασίνα και βάζουμε τις φακές, την κινόα, τις πιπεριές, τις σταφίδες κομμένες στην μέση, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα απο την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Μοιράζουμε την σαλάτα σε δύο πιάτα και βάζουμε από πάνω το κατίκι, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ακόμα και είναι έτοιμες. |