Συστατικά
-
Για την σάλτσα από χαρουπόμελο
-
30 γρ. Χαρουπόμελο
-
50 γρ. Χυμό μανταρινιών2 μικρά μανταρίνια περίπου
-
10 γρ. Ξύδι λευκό
-
60 γρ. Ελαιόλαδο
-
Για την σαλάτα
-
125 γρ. Πέννες από κόκκινες φακές
-
1 μικρή Μελιτζάνα κομμένη σε κύβους200 γρ. περίπου
-
1 μικρή Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους100 γρ. περίπου
-
1 μικρό Καρότο κομμένο σε κύβους100 γρ. περίπου
-
15 Ντοματίνια κομμένα στα 4
-
100 γρ. Βaby ρόκα
-
λίγο Άνιθο ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
Εκτέλεση
Μία νόστιμη σαλάτα με πλούσια γεύση, βιταμίνες και ενέργεια. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση απο τις υπόλοιπες σαλάτες. Πολύ ωραίο συνοδευτικό με ψητό κρέας ή ψάρι για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.
Βήματα
1
OK
|
Για την σάλτσα από χαρουπόμελο |
2
OK
|
Για την σαλάταΠλένουμε την ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε με 2 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία πάνω στο μάτι της κουζίνας μας. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τους κύβους από τα λαχανικά μας με λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 6 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλετε για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά σε φέτες, να τα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα περάσετε για λίγο απο το σχαροτήγανο και μετά να τα κόψετε σε κύβους. Βράζουμε τα μακαρόνια μας στο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τα μακαρόνια, τα ψημένα λαχανικά σε κύβους, την ρόκα, τον άνηθο, τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στα 4, το αλάτι και τέλος την σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε. |