Σαλάτα με χταποδάκι, φακές, παντζάρι και σάλτσα ταχίνι

0 0
Σαλάτα με χταποδάκι, φακές, παντζάρι και σάλτσα ταχίνι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για την σάλτσα ταχίνι
60 γρ. Ταχίνι
30 γρ. Ελαιόλαδο
15 γρ. Πορτοκάλι χυμό
15 γρ. Λεμόνι χυμό
1 κουτ. γλυκού Μέλι
30 γρ. Νερό
Για την σαλάτα
800 γρ. Χταπόδι
200 γρ. Φακές
4 κεφαλάκια Παντζάρια βρασμένα (κομμένα σε φέτες)
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας Άνηθο ψιλοκομμένο
Ρίγανη ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
1 σφηνάκι Ξύδι απλό
1 Δαφνόφυλλο
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την σάλτσα ταχίνι

  • Για την σαλάτα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μία εύκολη συνταγή που έχει τα πάντα!!! Έχει αρώματα, είναι γεμάτη ενέργεια, έχει γεύση, είναι θρεπτικότατη, είναι για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Τι άλλο να θες από μία σαλάτα!! Και για αυτούς που δεν τους αρέσει το ταχίνι με αυτήν την σάλτσα ίσως να αλλάξουν γνώμη….

Βήματα

1
OK

Για την σάλτσα ταχίνι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αν θέλουμε να είναι πιο υγρή η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό.

2
OK

Για την σαλάτα

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι το σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε το ξύδι και το δαφνόφυλλο. Σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά, μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει. Στεγνώνουμε το χταπόδι με μία πετσέτα, ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και το κεφάλι βγάζοντας το κομμάτι που έχει το δόντι και τα μάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει, βάζουμε μέσα τα πλοκάμια, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε και μόλις πάρουν χρώμα βάζουμε λίγη ρίγανη και τραβάμε από την φωτιά.Τελειώνουμε την σαλάτα και να τα βάλουμε από πάνω ή τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε ανάμεικτα με την υπόλοιπη σαλάτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις φακές και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να είναι πιο τραγανές αφού είναι για σαλάτα.Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι να κρυώσουν. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Τα παντζάρια τα παίρνουμε έτοιμα ή βράζουμε φρέσκα που επίσης και αυτά τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε στην σαλάτα μας.

3
OK

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές, τα παντζάρια, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο,το αλάτι, λίγη ρίγανη, πιπέρι και τέλος την σάλτσα ταχίνι, ανακατεύουμε καλά και στήνουμε σε μία πιατέλα την σαλάτα μας και τοποθετούμε από πάνω το χταποδάκι.

Σοκολατένιος κορμός με μουστοκούλουρα
προηγούμενη
Σοκολατένιος κορμός με μουστοκούλουρα
Pancakes αβοκάντου με κρέμα ανθότυρου και καπνιστό σολομό
επόμενη
Pancakes αβοκάντο με κρέμα ανθότυρου και καπνιστό σολομό
Σοκολατένιος κορμός με μουστοκούλουρα
προηγούμενη
Σοκολατένιος κορμός με μουστοκούλουρα
Pancakes αβοκάντου με κρέμα ανθότυρου και καπνιστό σολομό
επόμενη
Pancakes αβοκάντο με κρέμα ανθότυρου και καπνιστό σολομό

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here