Συστατικά
-
Για την σάλτσα ταχίνι
-
60 γρ. Ταχίνι
-
30 γρ. Ελαιόλαδο
-
15 γρ. Πορτοκάλι χυμό
-
15 γρ. Λεμόνι χυμό
-
1 κουτ. γλυκού Μέλι
-
30 γρ. Νερό
-
Για την σαλάτα
-
800 γρ. Χταπόδι
-
200 γρ. Φακές
-
4 κεφαλάκια Παντζάρια βρασμένα (κομμένα σε φέτες)
-
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας Άνηθο ψιλοκομμένο
-
Ρίγανη ξερή
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 σφηνάκι Ξύδι απλό
-
1 Δαφνόφυλλο
Εκτέλεση
Μία εύκολη συνταγή που έχει τα πάντα!!! Έχει αρώματα, είναι γεμάτη ενέργεια, έχει γεύση, είναι θρεπτικότατη, είναι για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Τι άλλο να θες από μία σαλάτα!! Και για αυτούς που δεν τους αρέσει το ταχίνι με αυτήν την σάλτσα ίσως να αλλάξουν γνώμη….
Βήματα
1
OK
|
Για την σάλτσα ταχίνιΒάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αν θέλουμε να είναι πιο υγρή η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό. |
2
OK
|
Για την σαλάταΒάζουμε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι το σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε το ξύδι και το δαφνόφυλλο. Σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά, μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει. Στεγνώνουμε το χταπόδι με μία πετσέτα, ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και το κεφάλι βγάζοντας το κομμάτι που έχει το δόντι και τα μάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει, βάζουμε μέσα τα πλοκάμια, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε και μόλις πάρουν χρώμα βάζουμε λίγη ρίγανη και τραβάμε από την φωτιά.Τελειώνουμε την σαλάτα και να τα βάλουμε από πάνω ή τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε ανάμεικτα με την υπόλοιπη σαλάτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις φακές και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να είναι πιο τραγανές αφού είναι για σαλάτα.Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι να κρυώσουν. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Τα παντζάρια τα παίρνουμε έτοιμα ή βράζουμε φρέσκα που επίσης και αυτά τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε στην σαλάτα μας. |
3
OK
|