Συστατικά
-
Για τα σουτζουκάκια
-
1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 Κρεμμύδι μεγάλοτριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
-
2 σκελίδες Σκόρδο
-
1 Ντομάτεςτριμμένη
-
4 φέτες Ψωμί μουλιασμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
0,5 κουτ. γλυκού Κύμινο
-
Αλεύρι
-
για το τηγάνι Λάδι
-
Για την σαλτσα ντομάτα
-
3 ώριμες Ντομάτες
-
1 Κρεμμύδιατριμμένο
-
3 σκελίδες Σκόρδοτριμμένο
-
2 κουτ. σούπας Πελτές ντομάτας
-
50 γρ. Κρασί λευκό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
2 πρέζες Ζάχαρη
-
2 πρέζες Κύμινο
-
Εκτέλεση
Ένα από τα φαγητά που μόλις μπαίνεις στο σπίτι καταλαβαίνεις αμέσως από τις μυρωδιές τι είναι, και παρακαλάς να υπάρχει μπόλικο ψωμί για να βουτήξεις στην σάλτσα. Από τα πιο επιτυχημένα φαγητά της μητέρας μου, η νοστιμιά τους είναι απίστευτη!
Βήματα
1
OK
|
Για την σαλτσα ντομάταΒάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. |
2
OK
|
Για τα σουτζουκάκιαΒάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζουμε και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας. Τα περνάμε ελαφρώς από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι για να πάρουν χρώμα, μέσα θα πρέπει να είναι ζουμερά γιατί θα βράσουν και στην σάλτσα ντομάτας. Αφού τα τηγανίσουμε τα βάζουμε στην ήδη έτοιμη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. |