Συστατικά
-
300 γρ. Λουκάνικα αγριογούρουνου
-
1.200 γρ. Γλυκοπατάτες
-
150 γρ. Πράσο
-
200 γρ. Φέτα
-
50 γρ. Κονιάκ
-
1600 γρ. Νερό ζεστό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μία απίστευτη σούπα με λίγα αλλά πεντανόστιμα υλικά που θα ευχαριστήσει εσάς και όσους την γευτούν.
Βήματα
1
OK
|
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τα πράσα, τα ξεπλένουμε, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια καθώς και τα λουκάνικα σε φέτες. Βάζουμε μία κατσαρόλα βαθιά σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. |
2
OK
|
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε την θερμοκρασία σοτάροντας τα για 3 λεπτά ανακατεύοντας για να μην μας καούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία 30 με 35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι τις γλυκοπατάτες αν έχουν βράσει καλά, αν χρειαστεί βράζουμε λίγο παραπάνω. Με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε μέσα από την κατσαρόλα τις γλυκοπατάτες και τα πράσα και τα βάζουμε στο μούλτι, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν χρειάζεται βοήθεια στο χτύπημα της κρέμας προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Βάζουμε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ο ζωμός με την κρέμα. Βάζουμε και τα λουκάνικα που είχαμε στην άκρη και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ρίχνοντας από πάνω σπασμένη την φέτα. |