Σφολιατίνια με κρέμα λευκής σοκολάτας
και ζελέ από φρέσκες φράουλες και μέντα

0 0
Σφολιατίνια με κρέμα λευκής σοκολάτας

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
1 πακέτο Σφολιατίνια (έτοιμα)
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
300 γρ. Γάλα φρέσκο
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35%
8 Κρόκοι αυγών
50 γρ. Ζάχαρη λευκή
45 γρ. Κορν φλάουρ
150 γρ. Σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
Για τον ζελέ φράουλας και μέντας
500 γρ. Φρέσκες φράουλες
6 φύλλα (10 γρ.) Ζελατίνα
60 γρ. Νερό
50 γρ. Ζάχαρη
7 φύλλα φρέσκια Μέντα
  • 30 λεπτά
  • Για 8 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • Για τον ζελέ φράουλας και μέντας

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μέντα, λευκή σοκολάτα και φράουλα δένουν απίστευτα και σε συνδυασμό με τα σφολιατίνια έχετε ένα τέλειο και γρήγορο γλυκό με διαφορετική και τέλεια γεύση.

Βήματα

1
OK

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

Βάζουμε σε ένα μπολ την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και την αφήνουμε στην άκρη.Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Μόλις δέσει η κρέμα μας την ρίχνουμε καυτή μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά δυνατά με ένα σύρμα ωσότου ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη μέχρι να στρώσουμε τα σφολιατίνια στο ταψάκι μας. Αφού στρώσουμε τα σφολιατίνια (σε ταψάκι με αποσπώμενη βάση 28 χ 28cm) παίρνουμε την κρέμα και την χτυπάμε με δύναμη με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα σφολιατίνια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο σκεπασμένο.

2
OK

Για τον ζελέ φράουλας και μέντας

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπόλικο κρύο νερό να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα φύλλα μέντας και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Ρίχνουμε τον πολτό από τις φράουλες και την μέντα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόλις αρχίζει να κοχλάζει κατεβάζουμε από την φωτιά . Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις βάζουμε στο μείγμα με τις φράουλες,και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε το ζελέ σε ένα μπολ και σκεπάζουμε, περιμένουμε μέχρι να γίνει χλιαρό το ζελέ μας. Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με τα σφολιατίνια και την κρέμα λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα το ζελέ, σκεπάζουμε και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.

Φιλέτα τσιπούρας με κινόα και πετιμέζι στην λαδόκολλα
προηγούμενη
Φιλέτα τσιπούρας με κινόα
Σπαγγέτι με φιλετάκια γαύρου και σάλτσα από ντοματίνια φούρνου
επόμενη
Σπαγγέτι με φιλετάκια γαύρου και σάλτσα από ντοματίνια φούρνου
Φιλέτα τσιπούρας με κινόα και πετιμέζι στην λαδόκολλα
προηγούμενη
Φιλέτα τσιπούρας με κινόα
Σπαγγέτι με φιλετάκια γαύρου και σάλτσα από ντοματίνια φούρνου
επόμενη
Σπαγγέτι με φιλετάκια γαύρου και σάλτσα από ντοματίνια φούρνου

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here