Συστατικά
-
250 γρ. Παλαμίδα φιλέτο κομμένη σε χοντρά κυβάκια
-
3 Ντομάτες ώριμες τριμμένες
-
6 φέτες Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
-
1 κουτ. σούπας Κάπαρη
-
2 Κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
-
1 κουτ. σούπας Πελτές ντομάτας
-
80 γρ. Κρασί λευκό
-
150 γρ. Νερό ζεστό
-
1 κουτ. σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας Ρίγανη ξερή
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
-
1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
-
300 γρ. Ταλιατέλες
Εκτέλεση
Μου έφεραν μία παλαμίδα περίπου στα 3 κιλά, κράτησα την ουρά που είναι το πιο μικρό κομμάτι σε πάχος να σας φτιάξω μία μυρωδάτη μακαρονάδα. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και με άλλα ψάρια, αρκεί να είναι φιλεταρισμένα καλά και να έχετε προσέξει να μην υπάρχουν κοκκαλάκια. Την υπόλοιπη παλαμίδα την έκανα παστή (λακέρδα) πεντανόστιμο ψάρι με πολλούς τρόπους μαγειρέματος.
Βήματα
1
OK
|
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο και ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε την παλαμίδα, σοτάρουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα άλλα 3 λεπτά και ρίχνουμε την λιαστή ντομάτα και τον πελτέ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες, την κάπαρη και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας, μόλις αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον δυόσμο, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βράσουμε τα μακαρόνια. |
2
OK
|
Βράζουμε τις ταλιατέλες 2 λεπτά λιγότερο απο ότι διαβάζουμε στην συσκευασία. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά στην σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς να πάει παντού η σάλτσα και μόλις δέσει με τα μακαρόνια κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε. |