Συστατικά
-
4 Μπούτια κοτόπουλου
-
1 πακέτο Φύλλο κρούστας (πολίτικο η χωριάτικο)
-
200 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη (μπαστούνι)
-
200 γρ. Γιαούρτι
-
2 Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε κυβάκια
-
200 γρ. Μανιτάρια λευκά (champignons) κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1 Πράσο κομμένο σε λεπτές φετούλες
-
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη ξερή
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
-
100 γρ. Ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Μία νόστιμη και τραγανή κοτόπιτα. Η μοτσαρέλα που ψήνεται πάνω από το φύλλο δίνει άλλη διάσταση στην γεύση. Δοκιμάστε την θα σας ξετρελάνει!
Βήματα
1
OK
|
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και βάζουμε τα μπουτάκια. Τα βράζουμε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα σκεπασμένα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν βγάζουμε το δέρμα και τα κόκκαλα και κρατάμε το καθαρό κρέας, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Από τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας παίρνουμε τα 100 γρ. που θέλουμε για την συνταγή μας. Τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να τον φυλάξουμε σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη και να τον χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη συνταγή πού θα θέλουμε. |
2
OK
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και περιμένουμε να ζεσταθεί το λάδι καλά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 2-3 λεπτά). Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πιει όλα τα υγρά, μόλις πιει όλα τα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα των λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. |
3
OK
|
Αφού κρυώσουν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από το κοτόπουλο, το γιαούρτι, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά και αφήνουμε την γέμιση στην άκρη μέχρι που θα έρθει η ώρα να γεμίσουμε την πίτα μας. Θέλουμε 3 φύλλα για κάθε πίτα, σύνολο 6 έτσι ώστε με αυτή την γέμιση θα φτιάξουμε 2 μικρές πίτες(όσο το μέγεθος του τηγανιού). Παίρνουμε ένα τηγάνι 28cm και στρώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα και ίσα τα σημεία που θα εξέχουν από το τηγάνι. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ελαφρώς το φύλλο, προσθέτουμε κάθετα το επόμενο φύλλο και τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο αντίθετα από το προηγούμενο και χωρίς να το λαδώσουμε ρίχνουμε την μισή γέμιση και κλείνουμε την πίτα φύλλο-φύλλο λαδώνοντας ελαφρώς μόνο τα πρώτα φύλλα στο κλείσιμο. Αφού κλείσουμε με την γέμιση τις πίτες μας τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε 2 μεγάλα πιάτα που έχουμε λαδώσει καλά έτσι ώστε να μας βοηθήσει κατά την μεταφορά στο τηγάνι για να τις τηγανίσουμε. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι(28cm) τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος, το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε την πίτα μας πρώτα από την πλευρά που την έχουμε κλείσει. Αφήνουμε να πάρει ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα και με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου που έχουμε καπακώσει το τηγάνι την γυρνάμε τούμπα, την βάζουμε προσεχτικά πάλι στο τηγάνι για να ψήσουμε και την άλλη πλευρά. Η διαδικασία είναι η ίδια και για την δεύτερη πίτα αφού πρώτα καθαρίσουμε το τηγάνι μας και βάλουμε φρέσκο λάδι. ( Αυτό γίνεται διότι αν ψήσουμε την δεύτερη πίτα στο ίδιο τηγάνι με το ήδη υπάρχον λάδι θα κάψει και θα μας μυρίσει με αποτέλεσμα να χαλάσει η πίτα.) |
4
OK
|
Αφού τις τηγανίσουμε τις βάζουμε πάνω σε μεγάλη πετσέτα για 5 λεπτά έτσι ώστε να στραγγίξουν τα περιττά λάδια. Βάζουμε τις πίτες σε ταψί και μοιράζουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε τις πίτες μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρελα (θέλει λίγα λεπτά) περίπου 3 με 4 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη. |