Συστατικά
-
4 (500 γρ.) Φιλέτα τσιπούρας
-
200 γρ. Κινόα
-
50 γρ. Πετιμέζι
-
120 γρ. Ραντίτσιο κομμένο σε λεπτές φετούλες
-
15 Ντοματίνια κομμένα στην μέση
-
1 μεγάλο Καρότο τριμμένο
-
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
-
1/2 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. γλυκού Πάπρικα γλυκιά
-
1 σφηνάκι Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λαδόκολλα
-
Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Ελαφρύ, πεντανόστιμο, πανεύκολο και τέλειο φαγητό για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Ένα θρεπτικό φαγητό που θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση του.
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε την κινόα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε μπόλικο νερό, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κινόα και την ξεπλένουμε με καθαρό νερό ενώ συγχρόνως την τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας. Την βάζουμε πίσω στο μπολ και βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις τσιπούρες. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα υλικά μας. |
2
OK
|
Στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψάκι πρώτα το αλουμινόχαρτο, αν είναι μικρό κόβουμε δύο κομμάτια και τα ενώνουμε. Από πάνω βάζουμε την λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος. Τοποθετούμε μέσα το μείγμα της κινόας και τα υπόλοιπα υλικά που ανακατέψαμε, στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα των ψαριών και κλείνουμε το φαγητό μας καλά με το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα. Προσέχουμε να το κλείσουμε καλά για να ψηθεί η κινόα και τα υπόλοιπα υλικά με τον ατμό που θα δημιουργηθεί μέσα στην λαδόκολλα μας. Επίσης το καλό κλείσιμο θα κρατήσει και όλες τις μυρωδιές και τα υγρά των υλικών μας που θα ενωθούν για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς για 35 λεπτά. |
3
OK
|
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε να το φάμε αρκετή ώρα μετά τότε το βγάζουμε στα 35 λεπτά ψησίματος και το αφήνουμε έξω χωρίς να το ανοίξουμε. Όταν έρθει η ώρα να το φάμε το βάζουμε πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά στους ίδιους βαθμούς που το ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο. |