Συστατικά
-
700 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
-
1,5 πακέτο ΜακαρόνιαΜακαρόνια της αρεσκείας μας
-
2 Κρεμμύδιαψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες Σκόρδοψιλοκομμένα
-
1 Καρότοτριμμένο
-
20 φύλλα Μαϊντανόςψιλοκομμένα
-
10 φύλλα Δύοσμοςψιλοκομμένα
-
2 κουτ. γλυκού Πελτές ντομάτας
-
280 γρ. (1 κουτάκι) Ντομάτα κονκασέ
-
1 κουτ.γλυκού Πάπρικα γλυκιά
-
50 γρ. ΚρασίΛευκό ή κόκκινο
-
2 ποτήρια Νερό ζεστό
-
80 γρ. Ελαιόλαδο
-
1 Ξύλο κανέλλας
-
2 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Μακαρόνια το υλικό για τις δύσκολες στιγμές, για τις στιγμές που δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε κάτι πολύπλοκο, το αγαπημένο των παιδιών αλλά και των μεγάλων! Αν από πάνω πέφτει και ο νοστιμότατος κιμάς με μπόλικο τυρί της αρεσκείας μας, τότε μάλλον ζούμε ένα όνειρο!
Βήματα
1
OK
|
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα μας μέχρι να κάψει, ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Δεν τον ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας πετάξει τα νερά του. Αν βγούνε πολλά νερά, αφήνουμε να τα πιει πριν βάλουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε τον πελτέ. |
2
OK
|
Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 40 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο συνεχίζοντας το βράσιμο για 3 λεπτά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά μας βάζοντας και το τριμμένο τυρί που μας αρέσει από πάνω. |