Συστατικά
-
300 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
400 γρ. Γάλα φρέσκο
-
70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
-
2 κρόκους Αυγών
-
2 ασπράδια Αυγώνμαρέγκα
-
5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
-
20 γρ. Ζάχαρη άχνη
-
2 Μπανάνες λιωμένες
-
100 γρ. Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
-
Πραλίνα
-
1 πρέζα Αλάτι
Εκτέλεση
Η λιωμένη μπανάνα που μπαίνει στο μείγμα κάνει την διαφορά σε αυτά τα pancakes καθώς και η μαρέγκα που τα κάνει μαλακά και αφράτα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε για πρωινό και όχι μόνο, το καλοκαίρι μπορούμε να το συνδυάσουμε και με παγωτό.
Βήματα
1
OK
|
Πατάμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Σε μία μπασίνα βάζουμε το γάλα, τους κρόκους, τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
2
OK
|
5 λεπτά πριν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ και φτιάχνουμε μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα. Σε δυνατή θερμοκρασία καίμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι και το βουτυρώνουμε ελαφρώς, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ξεκινάμε το ψήσιμο. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα, θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο και δεν χρειάζεται να τα γυρνάμε. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πραλίνα και ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλετε να συνδυάσετε εσείς. |