Συστατικά
-
500 γρ. βρασμένες Πατάτες
-
4 Γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
-
1 μέτρια Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κύβάκια
-
1 μεγάλο Καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 μέτριο Κολοκύθι κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
2 μέτρια Κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 κουτ. σούπας Άνιθο ψιλοκομμένο
-
1/2 κουταλιά φρέσκο ψιλοκκομένο θυμάρι ή ρίγανη
-
10 φύλλα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
-
2 Κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες (δαχτυλίδια)
-
1 σφηνάκι Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λάδι για τηγάνι
-
Για το κουρκούτι
-
150 γρ. Νερό
-
1 Μπύρα κουτάκι μικρή (330ml)
-
350 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
100 γρ. Ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
-
λίγο Αλάτι
Εκτέλεση
Πεντανόστιμος μεζές και πολύ χορταστικός κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε και με διαφορετικά υλικά της αρεσκείας σας.
Βήματα
1
OK
|
Για την γέμιση και τα δαχτυλίδια από το κρεμμύδιΚαθαρίζουμε ,πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Καθαρίζουμε με προσοχή το κρεμμύδι για να μην τραυματίσουμε. Κόβουμε στα έξι το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα ανοίγουμε με προσοχή για να μην μας σπάσουν τα δαχτυλίδια. Τα απλώνουμε σε πιατάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. |
2
OK
|
Έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα δίπλα στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το καρότο και την κόκκινη πιπεριά, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε το κολοκύθι. Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε τις γαρίδες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από το μάτι και τα ρίχνουμε στις πατάτες που έχουμε βράσει, προσθέτουμε και τα φρέσκα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας. Γεμίζουμε τα δαχτυλίδια από το κρεμμύδι και τα βάζουμε κατάψυξη για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία , μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι βάζουμε τα γεμιστά δαχτυλίδια μέσα στο κουρκούτι και με την βοήθεια ενός κουταλιού τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι, μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύό πλευρές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε με ντομάτα, ελαιόλαδο και βασιλικό ή αν δεν νηστεύετε μπορείτε να το συνδυάσετε με γιαούρτι ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε. |
3
OK
|
Γεμίζουμε τα δαχτυλίδια από τα κρεμμύδια με προσοχή, αφού τα γεμίσουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε προσέχοντας όταν τα βουτάμε στο κουρκούτι να μην μένουν κενά. |
4
OK
|
Για το κουρκούτι |