Συστατικά
-
100 γρ. Κινόα
-
100 γρ. Κουάκερ
-
200 γρ. Σοκολάτα υγείας με φουντούκι
-
200 γρ. Χυμό πορτοκάλι
-
200 γρ. Νερό
-
0.5 κουτ. γλυκού Κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι την κινόα και την ξεπλένουμε τρίβοντας την ελαφρώς με τα χέρια μας. Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και την βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις πιει όλο το νερό την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και της ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να παγώσει. Αφήνουμε να στραγγίξει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε. |
2
OK
|
Κόβουμε σε κομματάκια την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και σε δυνατή θερμοκρασία περιμένουμε να κοχλάσει, μόλις κοχλάσει τον ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε στο μπολ την κινόα, τα κουάκερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα υλικά μας. |
3
OK
|
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (τετράγωνο ή ορθογώνιο) λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαινά του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο, βγάζουμε το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Διατηρούμε στο ψυγείο. |