Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
γεμιστοί με σοκολατένιο χαλβά

0 0
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για τους λουκουμάδες
400 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
8 γρ. Μαγιά ξερή
40 γρ. Λικέρ μαστίχας
20 γρ. Μέλι
350 γρ. περίπου Νερό
0.5 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
Για τον χαλβά (σε μπαλίτσες)
300 γρ. Χαλβάς σοκολάτας
30 γρ. Μέλι
  • 10 λεπτά
  • Για 6 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

  • Για τους λουκουμάδες

  • Για τον χαλβά (σε μπαλίτσες)

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Γεμιστοί ή όχι είναι μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι, αν θέλετε αντί για λικέρ μαστίχας μπορείτε να βάλετε ούζο ή τσίπουρο. Στην γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι γεύση χαλβά θέλετε κάνοντας την ίδια διαδικασία.

Βήματα

1
OK

Για τον χαλβά

Βάζουμε σε ένα μπολ τον χαλβά μαζί με το μέλι και τρίβουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες πιέζοντας καλά με την χούφτα μας, περίπου 35 μικρά μπαλάκια. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

2
OK

Για την ζύμη των λουκουμάδων

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το μέλι, το λικέρ και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε τέλος το αλάτι, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Βγάζουμε από την κατάψυξη τις μπαλίτσες του χαλβά και ρίχνουμε λίγες λίγες μες το μείγμα των λουκουμάδων και κόβουμε τους λουκουμάδες έχοντας μέσα του μία μπαλίτσα από χαλβά. Βρέχουμε πάντα το κουταλάκι για να μην κολλάει πάνω το μείγμα. Ελέγχουμε να μην φαίνεται η μπαλίτσα του χαλβά μέσα από τον χυλό γιατί θα μας ανοίξει στο τηγάνισμα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, Τα βάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε μέλι και κανέλα.

Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι
προηγούμενη
Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι
επόμενη
“Σπετσοφάι” με λουκάνικα θαλασσινών
Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι
προηγούμενη
Μύδια σε μυρωδάτο κουρκούτι και ταραμοσαλάτα με παντζάρι
επόμενη
“Σπετσοφάι” με λουκάνικα θαλασσινών

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here