Συστατικά
-
200 γρ. Ντάκος ή ντακάκια
-
150 γρ. Αλμυρίκια
-
300 γρ. Κρέμα τυριού
-
100 γρ. Ανθότυρο
-
200 γρ. Καπνιστό σολομό
-
12 Ντοματίνια κομμένα στα 4
-
1 κουτ. της σούπας Κάπαρη
-
25 γρ. Λεμόνι χυμό
-
2 κουτ. σούπας Άνηθο ψιλοκομμένο
-
4 κουτ. της σούπας Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Εκτέλεση
Δροσερό, ελαφρύ με πλούσια γεύση, ένα ορεκτικό που με ένα ποτήρι κρασί θα κάνει την παρέα σας να ενθουσιαστεί. Γιατί μία ωραία συνταγή δεν θέλει πολλά υλικά αλλά καλά και γευστικά.
Βήματα
1
OK
|
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού, το ανθότυρο, το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Πλένουμε, καθαρίζουμε και παίρνουμε τις κορυφές από τα αλμυρίκια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και σε δυνατή θερμοκρασία αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα αλμυρίκια, δεν θέλουν πολύ βράσιμο περίπου 8 λεπτά αν τα θέλετε πιο βρασμένα τα αφήνετε στο χρόνο που θέλετε. Τα βγάζετε από το βραστό νερό και τα βάζετε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό αν έχει μέσα και παγάκια ακόμα καλύτερα. Τα αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν, μόλις κρυώσουν τα βάζουμε πάνω σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. |
2
OK
|
Βρέχουμε ελαφρώς τον ντάκο ή τα ντακάκια και τα σπάμε σε ένα μπολ σε μικρά κομματάκια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάει παντού. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο τα κομμάτια του ντάκου δίνοντας ένα στρόγγυλο σχήμα. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και απλώνουμε με προσοχή πάνω από τον ντάκο. Προσθέτουμε από πάνω τα αλμυρίκια και στρώνουμε πάνω τον σολομό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια και την κάπαρη, στολίζουμε με κομματάκια άνηθου αν θέλουμε και σερβίρουμε. |