Συστατικά
-
Για την βάση
-
220 γρ. τριμμένα Μπισκότα (επιλογής σας)
-
130 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
80 γρ. Φουντούκια τριμμένα
-
20 γρ. Αμαρέτο
-
Για την πανακότα
-
700 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. Ζάχαρη
-
15 γρ. Ζελατίνα
-
1 Ζαχαρούχο γάλα
-
2 Μπανάνες κομμένες σε φετούλες
-
300 γρ. Κρέμα γάλακτος (σαντιγύ)
Εκτέλεση
Η γεύση του γλυκού μπανόφι μέσα απο την τέλεια υφή μιας πανακότας δοκιμάστε το !!!!! Διαφορετική, εύκολη και δροσιστική!!!
Βήματα
1
OK
|
Για την βάσηΒάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα φουντούκια , τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την βάση. Τρίβουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζουμε σε μικρά στρογγυλά τσέρκια και πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. |
2
OK
|
Για την πανακόταΒάζουμε το ζαχαρούχο γάλα χωρίς να το ανοίξουμε σε μία κατσαρόλα με νερό, σιγοβράζουμε για 3 ώρες. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται για να είναι πάντα καλυμμένο. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ανοίγουμε. Αν θέλετε μπορείτε να το πάρετε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ. Παίρνουμε τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα τηγανάκι με την ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε μέχρι να βράσει, μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την ζελατίνη αφού την στύψουμε να φύγει το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Τέλος ρίχνουμε μέσα την καραμελωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό. Μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν περίπου για 5 ώρες. |
3
OK
|
Για το στήσιμο του πιάτουΒάζουμε σε ένα πιάτο την βάση του μπισκότου σπασμένη ή ολόκληρη, τοποθετούμε πάνω την πανακότα αφού την ξεφορμάρουμε. Καλύπτουμε με λίγη από την καραμέλα του ζαχαρούχου και την σαντιγύ. |