Σοκολατένιο Μιλφέιγ
με κρέμα από πραλίνα, λευκή και μαύρη σοκολάτα.

0 0
Σοκολατένιο Μιλφέιγ

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για τις κρέμες σοκολάτας
1.500 λίτρο Γάλα φρέσκο
7 Κρόκους αυγών
250 γρ. Καστανή ζάχαρη
120 γρ. Κορν φλάουρ
125 γρ. Σοκολάτα μαύρη 72% τριμμένη
150 γρ. Σοκολάτα πραλίνα τριμμένη
125 γρ. Σοκολάτα λευκή τριμμένη
Για την σφολιάτα
1 πακέτο Σφολιάτα 800 γρ.
λίγη Καστανή ζάχαρη
  • 50 λεπτά
  • Για 10 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για τις κρέμες σοκολάτας

  • Για την σφολιάτα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Τρεις πολύ ωραίες κρέμες με διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας  που σε συνδυασμό με την σφολιάτα κάνουν το απόλυτο σοκολατένιο μιλφέιγ. Αν έχετε περισσότερη προτίμηση για κάποια συγκεκριμένη γεύση σοκολάτας τότε βάζετε την ίδια ποσότητα στο σύνολο από ένα είδος και κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Π.χ η συνταγή λέει 150 γρ, πραλίνα, 125 γρ λευκή και 125 μαύρης σοκολάτα, αν θέλουμε να κάνουμε μόνο μια γεύση σοκολάτας τότε προσθέτουμε όλοι την ποσότητα (δηλαδή 400 γρ.) και ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Βήματα

1
OK

Για τις κρέμες σοκολάτας

Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους αυγών, γάλα (100 ml.), και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα (1.4 λίτρα) μαζί με την καστανή ζάχαρη και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να ζεσταθεί το γάλα χωρίς να κοχλάσει.

2
OK

Μόλις ζεσταθεί το γάλα το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά την μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συγχρόνως. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα μας μαζί με το υπόλοιπο γάλα και το ξαναβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία πάνω στο μάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

3
OK

Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε απο την φωτιά και την χωρίζουμε σε τρία μπολ (600 γρ. περίπου το καθένα). Έτσι καυτές όπως είναι η κρέμες μας βάζουμε στην καθεμία τις τριμμένες σοκολάτες μας.(Τις σοκολάτες ή τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή τις βάζουμε σε μούλτι και τις χτυπάμε ανά είδος). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και γίνουν ένα με την κρέμα. Σκεπάζουμε καλά με διαφανή μεμβράνη ακουμπώντας την πάνω στις κρέμες για να μην παίρνουν αέρα και δημιουργηθεί πέτσα, (κάτι που δεν θέλουμε γιατί θα μας χαλάσει την υφή )και τις βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν οι κρέμες μας θα σφίξουν και γι αυτό πριν τις βάλετε πάνω στα φύλλα σφολιάτας τις χτυπάτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουν μία πολύ ωραία κρεμώδη υφή και γυαλιστερή όψη.

4
OK

Για τις σφολιάτες

Απλώνουμε τα φύλλα μας σε δύο ταψιά και τα χαράζουμε στην μέση δημιούργώντας έτσι 4 φύλλα για το μιλφέιγ μας. Με ένα πιρούνι δημιουργούμε τρύπες σε όλα τα φύλλα, και ρίχνουμε λίγη καστανή ζάχαρη σε κάθε φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ψηθούν και αφήνουμε να κρυώσουν, αφού κρυώσουν τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα τις κρέμες σοκολάτας με την σειρά που μας αρέσει. Τέλος σπάμε το τέταρτο φύλλο που έχει μείνει πάνω απο το στημένο μας μιλφέιγ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

προηγούμενη
Μελιτζανοτυροκροκέτες σε κρούστα από πικάντικα νάτσος
Σαλάτα με σάλτσα χαρουπόμελου.
επόμενη
Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα
προηγούμενη
Μελιτζανοτυροκροκέτες σε κρούστα από πικάντικα νάτσος
Σαλάτα με σάλτσα χαρουπόμελου.
επόμενη
Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα

Αφήστε το σχόλιό σας