Συστατικά
-
Για την σάλτσα από ντοματίνια
-
250 γρ. Ντοματίνια κομμένα στην μέση
-
Λίγο Αλάτι
-
Λίγο Ζάχαρη
-
Λίγο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Λίγο Ελαιόλαδο
-
Για την μακαρονάδα
-
250 γρ. Φιλετάκια φρέσκου γαύρου
-
180 γρ. Σπαγγέτι no10
-
1 μικρή Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
-
1 μικρό κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
-
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 μικρή (100 γρ.) Μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
-
2 κουτ. του γλυκού Κάπαρη
-
1 κουτ. γλυκού Άνηθο ψιλοκομμένο
-
70 γρ. Κρασί λευκό
-
100 γρ. Νερό ζεστό
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Εκτέλεση
Μία πολύ νόστιμη μακαρονάδα με γαύρο που με την πρώτη πηρουνιά θα καταλάβουμε πως με απλά και οικονομικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε απίστευτα σε γεύση πιάτα. Η σάλτσα ντομάτας που θα σας δώσω είναι από τις πιο νόστιμες που θα έχετε φτιάξει.
Βήματα
1
OK
|
Για την σάλτσα από ντοματίνιαΣτρώνουμε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια, τα στρώνουμε στο ταψάκι με την λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, στην συνέχεια αλατίζουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος τρίβουμε το πιπέρι μας. Προσέχουμε να έχουμε ρίξει ομοιόμορφα όλα τα υλικά στα ντοματίνια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα ( περίπου 10 με 15 λεπτά). Βγάζουμε όταν είναι έτοιμα και τα χτυπάμε στο μούλτι να γίνουν πολτός, αφήνουμε στην άκρη για να τον χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας. |
2
OK
|
Για την μακαρονάδαΒράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία΄τα κρυώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην μας κολλήσουν μέχρι να τα ρίξουμε στην σάλτσα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μία βαθιά κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να κάψει. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το σκόρδο και την μελιτζάνα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα φιλετάκια γαύρου και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό. |
3
OK
|
Σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια βάζουμε την σάλτσα από τα ντοματίνια που φτιάξαμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την κάπαρη και το νερό, αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας στην σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αφήνουμε για 2 λεπτά να σιγοβράσουν τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε . |