Συστατικά
-
Για την βάση της τάρτας
-
250 γρ. Αλμυρά κράκερς
-
100 γρ. Φουντούκια
-
100 γρ. Αμύγδαλα
-
200 γρ. Βούτυρο λιωμένο ζεστό
-
Για την τάρτα σοκολάτας
-
400 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτα
-
400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35%
-
1 κιλό Φρέσκες φράουλες
-
λίγη Ζάχαρη άχνηπροαιρετικά
Εκτέλεση
Εύκολη γιατί δεν χρειάζεται ψήσιμο η βάση της τάρτας μας, νόστιμη και διαφορετική συνταγή! Μία δροσερή τάρτα που με φράουλες ή χωρίς είναι πεντανόστιμη. Το αλμυρό και το γλυκό απογειώνουν την τάρτα μας.
Βήματα
1
OK
|
Για την βάση της τάρταςΡίχνουμε τα κράκερς και τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί ( χλιαρό). Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ με τα τριμμένα κράκερς και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε μία φόρμα 28 cm στρογγυλή και στρώνουμε ομοιόμορφα με τα δάχτυλα μας δίνοντας και στις άκρες λίγο ύψος (περίπου 2 εκατοστά). Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. |
2
OK
|
Για την τάρτα σοκολάταςΚόβουμε σε ψιλά κομματάκια την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και λίγο πριν πάει να κοχλάσει την ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα, Αφήνουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο και λείο. Βγάζουμε απο το ψυγείο την βάση και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα, την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και αφού έχουμε πλύνει και στεγνώσει τις φράουλες τις τοποθετούμε από πάνω ολόκληρες ή σε κομμάτια. Βάζουμε από πάνω τις φράουλες όταν θα σερβίρουμε γιατί αν τις βάλουμε απο την αρχή και τις αφήσουμε για ώρες επάνω θα μας χαλάσουν την όψη της τάρτας με τα υγρά που θα αφήσουν. Πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη (προαιρετικά). |