Συστατικά
-
Για τo σιρόπι μήλου
-
1.200 γρ. χυμό κόκκινων μήλωνπερίπου 12 μήλα μεγάλα
-
250 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
Για τον χαλβά
-
500 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
-
60 γρ. Σταφίδα μαύρη
-
60 γρ. Αμύγδαλο φυλέ
-
60 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα
-
1 κουτ. γλυκού Κανέλα σκόνη
-
130 γρ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα μήλου. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και θα δείτε πώς μια μικρή προσθήκη από χυμό μήλου θα αλλάξει τελείως την γεύση που ξέρατε για τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με τέλειο αποτέλεσμα.
Βήματα
1
OK
|
Για το σιρόπι μήλουΠλένουμε και καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα μήλα. Τα βάζουμε στον αποχυμωτή και παίρνουμε το χυμό τους, βάζουμε τον χυμό σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη και σε μέτρια θερμοκρασία στο μάτι περιμένουμε να κοχλάσει. Αφού κοχλάσει βράζουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει η στιγμή να το ρίξουμε στο σιμιγδάλι. |
2
OK
|
Για τον χαλβάΒάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις ρίξουμε όλο το σιμιγδάλι προσθέτουμε τα καρύδια και το αμύγδαλο, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύουμε, Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι μήλου με προσοχή να μην καούμε. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πιει όλο το σιρόπι. Βάζουμε τον χαλβά σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλη φόρμα. Προαιρετικά βάζουμε από πάνω σταφίδες, αμύγδαλο και άχνη ζάχαρη. |