Συστατικά
-
2 Ντομάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
-
1 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτεςπερίπου 150 γρ.
-
1 Αγγούρι μικρό κομμένο σε κυβους
-
8 Ελιές
-
100 γρ. Κοπανιστή μυκόνου
-
8 Φιλέτα αντζούγιας
-
1 Κριθαροκουλούρα μεγάλη
-
Ρίγανη
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Την δοκίμασα σε μία ταβέρνα πριν μερικά χρόνια και μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι απλή αλλά πεντανόστιμη! Συνταγή με ιστορία και ομορφιά όπως από το νησί από που έρχεται.
Βήματα
1
OK
|
Πλένουμε την μελιτζάνα, την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την αλατίζουμε, την κόβουμε σε φέτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο ή στο τηγανάκι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κύβους. |
2
OK
|
Σε μία μπασίνα βάζουμε την ντομάτα, το αγγούρι, την μελιτζάνα, τις ελιές, το ελαιόλαδο και την ρίγανη και ανακατεύουμε. Βρέχουμε την κριθαροκουλούρα ελαφρώς, την σπάμε σε χοντρά κομμάτια και την βάζουμε σαν βάση στην σαλατιέρα μας. Βάζουμε πάνω απο την κριθαροκουλούρα την σαλάτα, την κοπανιστή, τις αντζούγιες κομμένες στην μέση και σερβίρουμε. |