Συστατικά
-
200 γρ. Κοτόπουλο καπνιστό κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
200 γρ. Γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μικρά κυβάκια
-
150 γρ. Φέτα (δοχείο) κομμένη σε μικρά κυβάκια
-
300 γρ. Γιαούρτι
-
100 γρ. Βούτυρο λιωμένο
-
6 Αυγά
-
5 μεγάλα φύλλα Δυόσμο ψιλοκομμένο
-
250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
-
30 γρ. Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Εκτέλεση
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο αλμυρό κέικ για πρωινό, για την δουλειά αλλά και ένα ωραίο σπιτικό κολατσιό που μπορούμε να φτιάχνουμε στα παιδιά μας για το σχολείο.
Βήματα
1
OK
|
Σπάμε και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τα χτυπάμε για 2 λεπτά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει ένα με τα αυγά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, την γραβιέρα και την φέτα, ανακατεύουμε σιγά σιγά να πάνε παντού τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε καλά και περνάμε με αλεύρι να πάει παντού την φόρμα του κέικ (διαστάσεις περίπου 30 εκ.) ή αν θέλουμε το βάζουμε και σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Αν θέλουμε για σιγουριά τρυπάμε με την μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και αν είναι στεγνό το βγάζουμε από τον φούρνο. |